23-годишно момиче беше убито на Тракия, блъснато от шофьор с

...
23-годишно момиче беше убито на Тракия, блъснато от шофьор с
Коментари Харесай

Шофьорът, който уби момиче на АМ Тракия, дал положителна проба и за алкохол

23-годишно момиче беше убито на „ Тракия ”, блъснато от водач с позитивна проба за опиати. Инцидентът стана в сектора от автомагистралата до Нова Загора. Пострадаха и още три девойки. Колата им била спряна в спешната лента, тъй като спукали гума. Тогава в тях се врязал камион. Шофьорът му е с голям брой нарушавания на пътя. По данни на полицията е глобен 21 пъти с фиш за разнообразни нарушавания.

Две от потърпевшите млади дами не престават да са приети в болница в болничното заведение в Стара Загора. Едната е в реанимация, а другата – в неврохирургия. И двете са в устойчиво положение и без заплаха за живота. Третата пострадала е освободена.

Предстои да бъде гледана мярката за неотклонение на 24-годишния водач, предизвикал тежкия пътен случай. Оказа се, че с изключение на позитивен тест за опиати, той е дал и позитивна проба за алкохол. Кръвните проби се чака да излязат най-рано до седмица.

Автоекспертът Стефан Драганов разяснява в ефира на Нова, че контролът върху тежкотоварните транспортни средства би трябвало да бъде затегнат. „ Колкото и да е безценен един тест за опиати, не е толкоз безценен, колкото човешки живот ”, сподели Драганов  и добави, че тестването би трябвало да стане всеобщо.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР