23-годишният войник от ЦАХАЛ (б.р. - Израелските отбранителни сили) Роуи

...
23-годишният войник от ЦАХАЛ (б.р. - Израелските отбранителни сили) Роуи
Коментари Харесай

Органите на израелски войник, убит от Хамас, спасиха живота на петима

23-годишният боец от ЦАХАЛ (б.р. - Израелските отбранителни сили) Роуи Нахари е умрял по време на яростните сражения с " Хамас " в граничния град Кфар Аза в Газа.
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 448
Смъртта му обаче се трансформира в лъч вяра за петима израелци, които получиха дарените от него органи. В прочувствена надгробна тирада майка му Ирис описа за последния подарък на Роуи:  " Знаехме, че Роуи желае да подари органите си, с цел да избави други хора. Въпреки голямото предизвикателство, макар компликациите, ние избрахме да осъществим желанието му. Нека споменът за него бъде блажен. "

Роуи е тежко ранен в стълкновение с палестинската формация във вторник. Приет е в болница, само че макар напъните на медиците изпада в мозъчна гибел. Опечаленото му семейство избира да подари органите му, спасявайки петима, които обезверено се нуждаят от трансплантация, написа ynet, представен от " 24 часа ".

Сърцето на Роуи е трансплантирано на 63-годишен мъж от Тел Хашомер. Белите му дробове са избавителен пояс за 72-годишен мъж, а черният му дроб дава втори късмет на 44-годишна жена също в " Бейлинсон ". Бъбрекът и панкреасът му са дарени на 29-годишна жена, а различен бъбрек е дарен на 61-годишна жена в болница " Хадаса " в животоспасяващи трансплантационни процедури.

Майката на Роуи написа в некролога му, че синът ѝ " е служил като офицер в парашутната бригада в 202 батальон. Той самоуверено даде живота си, до момента в който участваше в спасяването и отбраната на Кфар Аза. Роуи беше освен почитан офицер, само че и имаше прелестна душа, белязана от смелост и добрина. Израснал е в Мошав Ора в шестчленно семейство с майка си Ирис, татко си Ронен и братята си Бар, Ротем и Омер. Роуи оставя след себе си брат близнак, който служи дружно с него в парашутната бригада, както и двама по-малки братя. "

" Роуи дойде в медицинския център " Сорока " и незабавно беше отведен в травматологията, където му оказах първа помощ. Той претърпя акритична интервенция поради тежко пострадване на горната част на тялото и оцеля след интервенцията. По-късно обаче беше изместен в общото интензивно поделение в извънредно тежко положение, беше замаян и подложен на уред за изкуствено дишане ", споделя доктор Амит Франкел, спомняйки си по какъв начин е опитал да избави живота на боеца. 

" След доста безсънни часове и грижи за десетки ранени пациенти, не можех да не виждам изключителното му семейство, което стоеше до леглото му. Топли, тихи, приятни хора. Братът близнак на Роуи, сподвижник в прашна униформа, се бе залепил до леглото на брат си, обезверено търсейки лъч вяра " добавя той.

" На идващия ден с натежало сърце трябваше да оповестя най-разтърсващата вест. В диалог, лишен от всякаква превземка, трябваше да разбия света на фамилията. Неговият брат близнак, вперил очи в мен, заприказва с съдбоносен, само че трептящ глас. Той съобщи от името на цялото семейство желанието им да дарят органите му и да дадат на други хора късмет за живот ", спомня си лекарят.

" Прегърнахме се, проливайки сълзи, без да произнесем нито една дума. За мен беше привилегия да се грижа за умрелия Роуи. Имах достойнството да се срещна с благородното му семейство. Нека споменът за него бъде благословия. "
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР