23-годишната Никол Джий - американски морски пехотинец на мисия в

...
23-годишната Никол Джий - американски морски пехотинец на мисия в
Коментари Харесай

23-годишна американка, убита в Кабул, стана символ на трагедията в Афганистан

23-годишната Никол Джий - американски морски пехотинец на задача в Афганистан, държи в ръцете си афганистанско бебе. Снимката бе оповестена в обществените мрежи от самата нея с надпис: " Обичам специалността си ".

Но единствено няколко дни по-късно младата американка от Сакраменто, щата Калифорния, към този момент не е измежду живите. Тя е една от жертвите на атентатите, раздрусали Кабул предишния четвъртък. При нападенията починаха над 100 цивилни жители и 13 американски бойци, измежду които и 23-годишната Никол Джий.

Екстремисти в Кабул още веднъж нападнаха летището в афганистанската столица с ракети. Евакуацията на хора от страната продължава в условия на извънредно нараснала заплаха.

 Колежка на Никол също държи избавено бебе
Колежка на Никол също държи избавено бебе
Снимка: AP/БТА

" Не мога да опиша възприятието, което ме обзема, когато си помисля, че в никакъв случай повече няма да я видя ", показа в обществените мрежи Малъри Харисън, колежка на Никол Джий в продължение на три години.

" До последния си мирис тя правеше това, което толкоз доста обичаше: да оказва помощ на хората. И внезапно е мъртва - просто по този начин ", написа още Харисън.

 Останките на Никол бяха превозени с американски боен аероплан
Останките на Никол бяха превозени с американски боен аероплан
Снимка: AP/БТА

Отговорност за атентатите в Кабул пое афганистанското крило на терористичната организация " Ислямска страна ", известно като ИД-Х. Този клон на " Ислямска страна " от дълго време е във омраза с талибаните. От ИД-Х считат талибаните за " предатели " и ги упрекват, че не поясняват шериата задоволително строго.

Междувременно американското Министерство на защитата разгласява цялостните имена на 13-имата бойци, убити предишния четвъртък в Кабул. От листата излиза наяве, че 12 от тях са били на възраст под 25 години.

Текстът е оповестен

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР