23-годишна транссексуална жена е била убита от брат си в

...
23-годишна транссексуална жена е била убита от брат си в
Коментари Харесай

Трансжена е екзекутирана от брат си в Иракски Кюрдистан

23-годишна транссексуална жена е била убита от брат си в Иракски Кюрдистан, написа DailyMail.

Гримьорката Доски Азад е починала при по този начин така наречен „ ликвидиране на достойнството “, откакто от дълго време изгубеният й брат я е прострелял. Полицията е получила сигнал за случилото се след телефонно позвъняване от мъж, който се е показал като различен неин брат.

По случая няма задържани, а обвиненият е избягал от страната, оповестява Ekurd Daily.

Азад е напуснала дома си преди повече от пет години, като е получила голям брой закани от фамилията си поради промяната на пола си. Приятел на жертвата споделя пред изданието Rudaw, че татко й взел документите й за идентичност, които тя наподобява е получила назад, защото е прекарала Нова година в Дубай.

Генералното консолство на Съединени американски щати в Ербил, столицата на иракските кюрди, осъди убийството и помоли управляващите да проведат задълбочено следствие.

Издадена е заповед за арест на обвинения, за който се счита, че е в Германия, заяви VOA.

Миналия април беше обявено, че кюрдските сили за сигурност са арестували минимум осем гей мъже в град Сулеймания. Правителството съобщи, че интервенцията е била в противопоставяне на проституцията и не е била ориентирана към групата. Въпреки това, членовете на локалната ЛГБТК общественост се усещат разтърсени от събитията. Говорейки пред VOA, някои от тях споделиха, че са правени опити мъжете да бъдат принудени да преминат физически обзор.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР