23-годишен полски бръснар е известният Джак Изкормвача. Това потвърдиха ДНК-тестове

...
23-годишен полски бръснар е известният Джак Изкормвача. Това потвърдиха ДНК-тестове
Коментари Харесай

Джак Изкормвача бил полски бръснар

23-годишен полски бръснар е известният Джак Изкормвача. Това потвърдиха ДНК-тестове от измърсен с кръв шал, предава Нова Телевизия.

Аарон Космински е името на известния сериен палач, който през 1888 година „ ловува” по улиците на викторианския Лондон, настояват учените, представени от Daily Mail.

Той е прочут с това, че прерязва гърлата на жертвите си и взима органите им като титли. Новите доказателства откриват, че две разнообразни групи следи от ДНК върху шал съответстват с тези на Космински и една от жертвите му - Катрин Едоуз. Джак Изкормвача е живял с двамата си братя и сестра си на "Грийнфилд стрийт ", единствено на 200 метра от мястото, където е била убита третата му жертва - Елизабет Страйд.

ДНК-изследванията удостоверяват учени от университета на Ливърпул "Джон Мурс ", които споделят своите открития в списанието "Journal of Forensic Sciences ". „ Описваме за първи път последователен разбор на молекулярно равнище на единствените оживели физически доказателства, свързани с убийствата. Намирането на двата съответстващи профила от едно и също доказателство усилва статистическата възможност за цялостната му идентификация и укрепва изказванието, че шалът е достоверен ", пишат учените.

48-годишният предприемач Ръсел Едуардс, който купил шала на търг през 2007 година, се свързал с учените преди няколко години. Шалът е открит е до тялото на Едоуз, обагрен с кръвта й. Жената е убита от Космински в нощта на 30 септември 1888 година в Митър Скуеър, Уайтчапел.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР