226 регистрирани земеделски производители от Видинска област са получили субсидии

...
226 регистрирани земеделски производители от Видинска област са получили субсидии
Коментари Харесай

226 земеделски стопани от Видинско не са декларирали доходите си от субсидии за 2017 година пред НАП

226 регистрирани аграрни производители от Видинска област са получили дотации в общ размер 625 хиляди лв. през 2017 година, не са подали данъчни заявления и не са платили налози и осигуровки върху тях, излиза наяве откакто Национална агенция за приходите получи и проучва данни от Държавен фонд „ Земеделие “ за изплатените през предходната година дотации. Има и 341 земеделци, които са подали данъчни заявления, само че в тях са показали по-малък приход от получения. Най-голям брой отклонения са засечени в общините Видин, Ново село и Ружинци, сочи анализът на данъчните.
Национална организация за приходите стартира осведомителна акция към всички аграрни производители, които са позволили грешки в данъчните си документи. Според закона те имат право да подадат коригираща декларация за приходите до 1 октомври 2018 година Гражданите ще бъдат известени както посредством писма, в т.ч и по електронната поща, по този начин и по телефона. Заедно с уведомленията за корекции, земеделците ще получат и специфична листовка, която в детайли изяснява данъчните и осигурителните им задължения към бюджета.
При извършените срещи и диалози, кметовете на общини от Видинска област също поеха задължения да разпространяват, направената от Национална агенция за приходите листовка за налозите и осигурителните вноски, които следва да заплащат земеделските стопани за своите приходи. Офис на Национална агенция за приходите Видин също има подготвеност да дава информация. Консултация по въпроса може да се получи и на телефона на Информационния център на Национална агенция за приходите 0700 18 700.
„ Национална агенция за приходите обменя данни с доста институции и в следствие от това разполага с информация за приходи, които подлежат на облагане. Осъществява се и непрекъснато наблюдаване върху държанието на лицата, които получават приходи изплащани от или посредством държавни органи и предприятия. Това е и повода сега приходната организация да извършва стратегия за възстановяване данъчната дисциплинираност на земеделските производители. “ обявиха от видинския офис на приходната администрация.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР