225-килограмова мечка е влязла в 28 домове и е нанесла

...
225-килограмова мечка е влязла в 28 домове и е нанесла
Коментари Харесай

Гладен 225-килограмов мечок нанесе погром на близо 30 къщи

225-килограмова мечка е влезнала в 28 домове и е нанесла обилни имотни щати в град Калифорния, като се изплъзва от месеци локалната работа по дивите животни.

В момента тече специфична интервенция за залавянето на големия мъжага, оповестиха през предходната седмица от Службата по рибата и дивата природа на Калифорния.

От лятото на 2021 година мечката влиза с щурм в редица къщи и предизвиква съществени вреди в Тахо Кийс, състоятелен квартал в Саут Лейк Тахо.

Огромните размери и мощ на животното му разрешават елементарно да минава през входни и гаражни порти, се споделя в изказването.

Граждани са подали над 150 сигнала до управляващите поради мечката.



След появилата се информация, че в случай че бъде хваната, мечката ще бъде убита, Питър Тайра, представител на Службата по риба и дива природа, е декларирал пред HuffPost, че управляващите преглеждат разнообразни благоприятни условия и че до гибелта на мечката ще се стигне единствено в краен случай.

Мечката има доста прякори. Според SFGate жителите на Тахо Кийс я познават като Джейк или Йоги. Местната полиция обаче назовава мечока “Танкът Ханк.”

Повечето произшествия са се случили напролет и лятото, когато мечката е била в положение на хиперфагия или интензивно хранене за струпване на мазнини за зимата, споделя Тайра пред CNN. Мечокът обаче се е събудил от зимен сън този месец и е траял да сее безпорядък.

Животното до момента не е наранявало хора или домашни любимци и от локалната организация за отбрана на мечките BEAR League упорстват то също да не бъде наранено.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР