221 здравни кабинета в детските и учебни заведения са вписани

...
221 здравни кабинета в детските и учебни заведения са вписани
Коментари Харесай

221 здравни кабинета в детски и учебни заведения има в област Варна

221 здравни кабинета в детските и образователни заведения са вписани в обществения указател на Регионалната здравна ревизия във Варна.

Това сподели доктор Дочка Михайлова, шеф на Регионалната здравна ревизия във Варна.

Тя добави, че във всички заведения има здравни служащи, които обезпечават здравното обслужване на децата и учениците.

Във връзка с смяна на Наредбата за седмичните написания през тази образователна година се позволяват 6 образователни часа два пъти седмично за учениците от III и IV клас, 6 образователни часа всекидневно за учениците от V и VI клас, 7 образователни часа веднъж седмично за учениците от VII клас, както и 7 образователни часа два пъти седмично за учениците от VIII до XII клас.

При практикуване на държавен здравен надзор в образователните заведения главните цели са инспекция спазването на седмичните написания, надзор по отношение на недопускане на използването на алкохол и тютюнопушене от възпитаници, преподаватели и спомагателен личен състав в образователните заведения, надзор по съблюдаване условията на наредбата за здравословното хранене на учениците. Здравните инспектори правят надзор и за съблюдаване на прецизен противоепидемичен режим, обезпечаване на задоволителни количества миещи и дезинфекционни средства, както и обезпечаване на нужния температурен комфорт. /moreto.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР