22-годишният И.В. пристига в Спешния сектор на болницата във Ветрен

...
22-годишният И.В. пристига в Спешния сектор на болницата във Ветрен
Коментари Харесай

Специалисти от УМБАЛ „Дева Мария“ спасиха живота на мъж с две едновременни хирургични операции

22-годишният И.В. идва в Спешния бранш на болничното заведение във Ветрен в доста тежко положение точно на 15 септември

Нов късмет за живот получи млад мъж, с помощта на екипа на университетска болница „ Дева Мария “ в Бургас. Хеморагичен потрес, две животозастрашаващи прободни рани в гръдния панер и корема и 4 мм до прерязване на аортата - в такова положение на 15 септември идва в Спешен бранш 22-годишният И. В.

Броените минути до гибелта, обаче, са стопирани от незабавно свикания екип за животоспасяваща интервенция, в който влизат едни от най-опитните експерти от Клиниката по хирургия и Отделението по анестезиология и интензивно лекуване в болничното заведение. Да спасят живота му се заемат  извънредно опитният анестезиолог доктор Стоян Милушев, експертът по коремна хирургия с над 30 години стаж доктор Петър Петров и виртуозът в гръдната хирургия доцент доктор Румен Филипов.

Две интервенции стартират едновременно - интервенция в корема и интервенция в гръдния панер. В този миг в гръдния панер на пациента има съвсем 3 литра кръв. Голям съд продължава да кърви интензивно, а рана на перикарда в допълнение затруднява обстановката. Преляти са 8 сака кръв, а в корема са зашити рани по дебелото и тънките вътрешности.

Часовете битка за живота на пациента се увенчават с триумф – доцент доктор Филипов, доктор Петров и доктор Милушев могат да се поздравят с следващия избавен живот. Няколко дни по-късно И.В., имал шанса да попадне във движимостите ръце на едни от най-хубавите експерти в Бургас, е изписан и към този момент се възвръща сполучливо удома.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР