22-годишен стюард е изпълнил задълженията си в трагичния полет на

...
22-годишен стюард е изпълнил задълженията си в трагичния полет на
Коментари Харесай

Млад стюард загина, за да спаси пътници в горящия самолет на летище Шереметиево

22-годишен стюард е извършил отговорностите си в трагичния полет на самолета, който кацна пламнал на летище " Шереметиево " в Москва и откакто не е съумял да отвори спешния излаз, е помагал в изтласкването на пасажерите и е умрял. 

При авиокатастрофата умряха 41 души, един от които е и 22-годишният стюард - Максим Моисеев. Очевидци описват, че по време на пожара младият мъж се опитвал да отвори вратата в задната част на самолета. След като не съумял, до последно помагал на пасажерите да изоставен борда.

Руските организации разпространиха информацията за гибелта на Моисеев и негова фотография, уточни bTV. Заедно с него на помощ на пасажерите са се притекли и сътрудниците му – Татяна Касаткина и Ксения Фогел, които са оживели.

На 24 април Максим е отпразнувал рождения си ден.

" Винаги е знаел, че в случай че възникне някаква обстановка, ще помогне и няма да остави никого. Не се познавахме доста добре, само че постоянно когато сме се засичали, е бил доста радостен, усмихваше се и разговаряше ", описа позната на Моисеев, представена от " Кубанские новости ".

34-годишната стюардеса Татяна Касаткина е разказала , че в минутите на ужасяващия случай пасажерите са изпаднали в суматоха и се е наложило да хваща някои от тях за яките и да ги изхвърля от горящия аероплан на Aeroflot, до момента в който процесът на избавяне е бил занимателен от други, които спрели, с цел да взимат багажа си.

Денис Евдокиев, капитан на полета, и Касаткина, са декларирали, че съгласно тях нещастието е била породена от мълния, блъснала самолета, предава английският Metro. Твърди се обаче, че машината може и да е имала електрически недостатък.

Касаткина е споделила, че е чула крясъци за пожар и е отворила ритайки с крайник спешния излаз. " Всичко беше толкоз бързо. Димът към този момент беше черен. Последните хора пълзяха, с цел да излязат ", е разказала тя. Стюардесата е чула първата жена да се обажда на някого по телефона и да споделя " Горим, падаме! ". Тя видяла електрическа мълния до момента в който летели, след което в самолета били осведомени, че ще създадат изключително кацане на интернационално летище " Шереметиево ". 

Пожарът е почнал откакто самолетът се е приземил, самолетът не е горял в небето. Много от пасажерите, които са съумели да оцелеят, отдават живота си на стюардите, които са им помогнали да излязат, до момента в който те " едвам не са припаднали от боязън ". 

Властите в Мурманск оповестиха тридневен печал поради авиокатастрофата. Губернаторът на Мурманск Андрей Чибис съгласно съветски медии е декларирал, че фамилиите на починалите в пожара ще получат по 1 млн. рубли обезщетение (15 300 долара), до момента в който потърпевшите в лечебните заведения - по 500 000 рубли (7650 долара), предава Би Би Си. 

Трагедията в " Шереметиево "  се разигра на 5 май при спешно кацане. Общо на борда са пътували 78 души. Сред починалите има и две деца.

Руските управляващи започнаха следствие на случая. Открити са и двете черни кутии.

Според Руската следствена комисия неприятните метеорологични условия, нередовност в реактивните мотори и неприятните професионални умения на забърканите в случая са измежду главните версии за повода за нещастието.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР