22-годишен мъж получил силни болки в сърдечната област и с

...
22-годишен мъж получил силни болки в сърдечната област и с
Коментари Харесай

Пътни полицаи спасиха живота на млад мъж, почувствал болки в сърдечната област по време на шофиране

22-годишен мъж получил мощни болки в сърдечната област и с подаване няколко пъти на светлинен сигнал на патрулка помолил служителите на реда за помощ
В ранния следобяд на съботния ден, на основния път сред селата Горни и Долни Дъбник, лидер на лек автомобил, движещ се зад полицейски патрул, няколко пъти подал светлинни сигнали.

Полицаите спрели, зад тях спряло и Ауди-то. Пътувалият самичък лидер уведомил чиновниците, че изпитва стягане и мощни болки в гърдите и търси подпомагане, тъй като не може да продължи да кара.

Патрулиращите служители на реда Ценков и Вълкадинов реагирали неотложно - уведомили за случая в районното ръководство, единият поел ръководството на Ауди-то, а другият пилотирал.

За 7 минути те транспортирали 22-годишния до болница в Плевен, където младият мъж е диагностициран със сериозен сърдечен проблем и е настанен за лекуване.

Според мнението на медиците бързото отклоняване на пациента за оказване на профилирана помощ е спасило живота му.

Младши автоконтрольор Ценко Ценков - чиновник на районно управление (на МВР) - Долни Дъбник, и служител на реда Ангел Вълкадинов - лидер на патрулен автомобил, са предложени за награждаване.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР