Германски турист, обвинен в повреда на статуя от 16-ти век във Флоренция

...
22-годишен германец е бил задържан във Флоренция по обвинение в
Коментари Харесай

22-годишен германец е бил задържан във Флоренция по обвинение в повреда на статуя във фонтана на Нептун от 16-ти век на Пиаца дела Синьория, се казва в изявление на градските власти.

Градът оценява щетите по статуята на около 5000 евро (5400 долара).

Фонтанът включва статуя на римския бог на морето Нептун върху карета с форма на мида, теглена от коне.

Туристът, чието име не е назовано, изкачи защитна бариера около паметника в ранните часове на понеделник и позира върху статуята, докато двама приятели, останали от другата страна на бариерата, го снимаха, се казва в изявлението на града , позовавайки се на полицейски служители, които са станали свидетели на записите от камерите на видеонаблюдението.

 Кметът на Флоренция публикува в Туитър снимка на 22-годишната немска туристка, чието лице е замъглено, позираща на фонтана на Нептун от 16-ти век на Пиаца дела Синьория във Флоренция. class= Кметът на Флоренция публикува в Туитър снимка на 22-годишната германска туристка, чието лице е замъглено, позираща на фонтана на Нептун от 16-ти век на Пиаца дела Синьория във Флоренция. Кметът на Флоренция Дарио Нардела чрез X

„Според реконструкцията на следователите след 1 часа тази сутрин туристът на Пиаца дела Синьория с още двама приятели се е прехвърлил през оградата на фонтана на Нептун и се е качил на ръба на басейна“, се казва в изявлението.

„След това със скок той се качи на крака на коня, стигна до основата на каретата и след няколко снимки, направени от приятелите му, слезе. По време на спускането той отново постави крака си върху копитото и го повреди. Още със задействането на алармата обаче младежът вече е успял да избяга с другите двама”, допълват от там.

През 2005 г. ръката на Нептун беше счупена при подобен инцидент. През 2005 г. ръката на Нептун беше счупена при подобен инцидент. Франческо Белини/AP

Туристът ще бъде обвинен съгласно градския наказателен кодекс, който забранява „унищожаването, разпръскването, влошаването, обезобразяването, замърсяването или незаконното използване на културни или ландшафтни ценности“.

Ако бъде признат за виновен, туристът може да получи глоба и забрана за влизане в града.

Преди това статуята беше повредена през 2005 г., когато някой се качи върху нея и счупи ръката на Нептун. Това накара властите да монтират камери за видеонаблюдение.

През август германски туристи бяха обвинени, че са изрисували със спрей футболни графити на стена на близкия исторически коридор Вазари.

Фонтанът на Нептун е поръчан през 1559 г. от Козимо I де Медичи, херцог на Флоренция, за да отбележи брака на сина му Франческо и великата херцогиня Йоанна Австрийска.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР