22 000 души в България умират годишно заради цигарите. Това

...
22 000 души в България умират годишно заради цигарите. Това
Коментари Харесай

Цигарите убиват 22 000 души годишно у нас

22 000 души в България умират годишно поради цигарите. Това демонстрират данни на самодейността " България без пушек ".

38% от българите пушат , само че доста повече са пасивните пушачи. Инициаторите ще обиколят всички предизборни щабове, с цел да убедят претендентите за депутати в потребността да ги поддържат.

Доктор Гергана Гешанова е удовлетворена, че тематиката за тютюнопушенето намира отзив.

50,4% от младежите сред 18 и 35 години пушат. Въпреки това младите имат изявено отношение към пушенето. 70% не утвърждават пушенето, 95% не утвърждават пушенето от бременни и майки с деца. 57,8% настояват, че би трябвало да се наложи по-строг надзор върху възбраната за пушене на закрити публични места. 48,9% са За възбрана на реклами и промоции на тютюневи произведения. Над 1/3 от младежите биха предпочели да гласоподават за партии с изразени политики за ограничение на тютюнопушенето.
 Парите от тютюн миришат, ограничете ги, упорстват от Коалиция за живот без тютюнев пушек
Парите от тютюн миришат, ограничете ги, упорстват от Коалиция за живот без тютюнев пушек

Гражданите могат да пишат посредством Facebook

Според Гешанова здравето би трябвало да е приоритет. Нашето население застарява, а нашите младежи никой не ги учи по какъв начин да живеят здравословно, счита тя.

Няма политическа воля, уверена е лекар Гешанова. Тя желае очистване на външната реклама на тютюневи произведения. Освен това изработването на цигари въздейства отрицателно на околната среда, тъй като унищожава гори. Доктор Гешанова желае страната ни да се включи в самодейността Генерация без тютюнев пушек.

Нужни са решителни ограничения, съгласно нея. Ако не се вземат такива, ще останем най-болната нация. Доктор Маша Гаврилова изиска % от акциза от тютюневите произведения да влиза в стратегии за ограничение на тютюнопушенето.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР