211 са заснети нарушители с висока скорост на пътя с

...
211 са заснети нарушители с висока скорост на пътя с
Коментари Харесай

211 шофьори изгоряха с новата камера

211 са снимани извършители с висока скорост на пътя с новата камера на КАТ. От началото на седмицата тече акция за битка с водачите, които карат с превишена скорост в цялата страна. От 358 нарушителя, снимани на територията на област Хасково, 211 са " Уловени " от новата камера, похвали се шефът на КАТ Хасково Димо Чобанов. 147 са фотографирани със старите устройства. Днес за по- малко от 10 минути изхода за Харманли трима водачи изгоряха за превишена скорост, снимани от " триногата ".
Модерната камера на КАТ може да снима до три автомобила по едно и също време, като може да се слага на триногата зад мантинелата и на завои. Обхватът и е от 50 до 300 метра.

За първите три месеца на тази година на територията на региона са станали 69 тежки пътнотранспортни катастрофи със 7 убити, и 163 са с материални вреди. Повечето от тях се дължат на шофиране с висока скорост. За същия интервал на предходната година е имало едвам 51 тежки произшествия, освен това без жертви.
Борбата и задачата на КАТ е да се избави живота на водачите и пешеходците. А единствения метод водачите да избегнат санкциите, е да съблюдават рестриктивните мерки на скоростта и пътната сигнализация, разяснява Димо Чобанов.
Самият той платил санкция за каране с превишена скорост, откакто бил " заловен " в Благоевград.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР