210 000 лв. са необходими за изграждане на подпорна стена

...
210 000 лв. са необходими за изграждане на подпорна стена
Коментари Харесай

210 000 лв. за подпорна стена на строителната гимназия

210 000 лева са нужни за създаване на подпорна стена до строителната гимназия, с цел да стане отново футболното игрище използваемо. Това излиза наяве от докладна на кмета Добри Беливанов до Общински съвет, с която се желае промяна на финансовите разноски за т.г. 
Оградата на учебното заведение рухна през февруари т.г., откакто години наред никой не е обърнал внимание на сигналите на жителите, живеещи в близост, че стената е рискова.
С желаните средства се планува да бъде доразрушена оградата, построяването на подпорна стена и други действия, след които и замяна на съществуващи ВиК мрежи и канализационни тръби, по наставление на водното сдружение.  
Преди към година строителната  гимназия бе трансферирана на общината от страната. На футболното игрище, построено от фондацията на Димитър Бербатов, играеха с изключение на възпитаниците на елитната гимназия и 120 деца от школата на ФК Хасково-1957. Сега дребните футболисти, с голям брой триумфи от национални шампионати, упражняват на асфалтово игрище.   
На процедура игрището в Дървото е единственото тревно в града, с изключение на стадионите " Хасково " и " Младост ". 
Ако съветниците решат да провиснал средствата за подпорната стена, предстоят процедури по желание на реализатор. От общината разясниха, че тухлената ограда е поддала от стичаща се в естественото дере вода. Липсвали са и отводнителни тръби в оградата, които да изпускат водата, с която се е поливал тревният терен.

В докладната за смяна на финансовите разноски се желаят средства още за подпорна стена до СУ " П. Хилендарски ", ремонт на постройката на ОСМА, където ще е кучешкият подслон, както и на други общински обекти. 

Снимка - Преминаването по улицата под игрището на Царската гимназия продължава да е рисково, макар че отломките от рухналата стена са изчистени
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР