21 паралелки от 13 училища от Варна и областта са

...
21 паралелки от 13 училища от Варна и областта са
Коментари Харесай

21 паралелки и две групи под карантина във Варна и областта заради болни от ковид

 21 паралелки от 13 учебни заведения от Варна и региона са сложени под карантина поради заболели от ковид в последните две седмици, оповестиха от РЗИ-Варна.

По два класа има в учебно заведение " Ал. Пушкин ", в Математическа гимназия, Професионалната гимназия по туризъм, СУ " Климент Охридски " и СУ " Найден Геров ", по една паралелка в учебните заведения " Ангел Кънчев ", " Стоян Михайловски ", " Йордан Йовков " и " Гео Милев ", " Стефан Караджа " и ПГ по компютърно моделиране. Най-много, три на брой, паралелки под карантина има в V ГПЧЕ " Йоан Екзарх във Варна. Под карантина са и два класа от Второ ОУ в Провадия. 

По една група под карантина има в детски градини " Горска приказка " и " Иглика " във Варна.  

Към днешна дата заболяемостта във Варненска област за 14-дневен интервал е 416 на 100 хиляди население. 

За последната седмица (30 септември – 6 октомври) във Варненска област са умряли 50 души, инфектирани с ковид. Петима са умрелите за последното денонощие, оповестиха още от РЗИ-Варна.

Смъртните случаи в района свързани с вируса, към този момент са 1518.

Към 9.00 часа тази заран в лечебните заведения в района са приети в болница 314 пациенти, от които 34 са на интензивно лекуване. Свободните кревати за коронавирус пациенти са 187. За последните 7 дни са приети в болница 222 души с вируса, от които 15 със приключен цялостен имунизационен курс и двама с по една доза ваксина.  

13 медици, измежду които трима лекари, са измежду новозаразените.

През почивните дни ще бъде оголен изнесен имунизационен пункт в " Технополис ", е който ще се ваксинира с всички типове ваксина, осведомят от РЗИ.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР