21% от кандидат-студентите в съседна Северна Македония стягат куфарите за

...
21% от кандидат-студентите в съседна Северна Македония стягат куфарите за
Коментари Харесай

21% от студентите в Северна Македония стягат куфарите за следване в България или Словения

21% от кандидат-студентите в прилежаща Северна Македония стягат куфарите за следване в България или Словения. Това сочат данните от последното изследване на Правния факултет към университета „ Гоце Делчев “ в Щип.

„ Тези данни са част от огромно изследване на огромен брой учени и студенти “, заяви пред държавната осведомителна организация проф. Страшко Стояновски.

Студентите в Милано заплащат най-високия наем - за единична стая на месец е приблизително 630 евро

Според него за последните пет години броят на младежите, които желаят да учат отвън страната се е нараснал двойно. „ Преди това техният % е бил близо 13, а през днешния ден е над 21 на 100 “, сподели още македонският професор.

В проучването са обхванати четири области с 13-14 града със междинни учебни заведения. В изследването са включени градове от Североизточната част, от Източната част, Югоизточната част и повардарието на западната ни съседка.

За интервала от 1 септември 2010 година до 31 декември 2022 година са подписани общо 22 088 контракта за подобен заем

Според проф. Стояновски главната причина за интереса да се следва в чужбина, е „ качеството на образованието, вероятността и икономическите стандарти “. „ Икономическият фактор е основен за миграцията и професионалното израстване “, акцентира професорът.

Пълните данни от проучването ще бъдат оповестени през утрешния ден, уточнява БГНЕС.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР