21-годишният син на Ветко и Маринела Арабаджиеви - Вълчо, стоял

...
21-годишният син на Ветко и Маринела Арабаджиеви - Вълчо, стоял
Коментари Харесай

На Арабаджиев-син му било студено в ареста! Жалва се, за да му пуснат парно

21-годишният наследник на Ветко и Маринела Арабаджиеви - Вълчо, стоял на минусови температура в килията си в следствения арест на столичната ул. “Г. М. Димитров ", защото заради спешен ремонт парното не било пуснато, оповестява " 24 часа ".

Заради студа в килията, на Вълчо Арабаджиев му били дадени спомагателни одеала и юрган. Печка обаче била отказана. След намесата на юрист било разрешено да му бъдат предадени плетени терморъкавици и шапка, а също и термобельо, каквито движимости не са разрешени на арестантите по принцип.

Парното било пуснато на 30 ноември. 21-годишният Вълчо дели една килия с млад мъж, упрекнат по дело за телефонни измами.

“Пуснали са парното първо в неговото спално помещение. Обясниха ни, че не е работело поради спешен ремонт на инсталацията. Друг метод за отопление нямало ", изясни Аделина Натина, една от бранителите на Арабаджиев-младши.

От Министерството на правораздаването оповестиха, че през ноември се е наложила замяна на щрангове и тръби, само че в края на месеца парното било пуснато на всички. От лятото бил плануван ремонт на отоплителната апаратура. Имало социална поръчка, само че не се явила нито една компания. След повреда без парно през ноември останал освен карцерът, само че и 3-те блока на Националната следствена работа.

Според адвокатката изискванията в ареста са рискови за здравето на Вълчо. “При неговите болести, в случай че вдигне температура, може даже да се сковава ", твърди Натина.

Съдебномедицинска експертиза посочила, че Вълчо Арабаджиев страда от заболяване на гръбначния дирек, което получил след злополука в Лондон през 2016 година Оттогава имал болки в шията и гърба. По разпореждане на съда той е прегледан от невролог на 19 ноември. Докторът заключил, че няма данни за пареза, тъй като младият Арабаджиев “застава умерено на пети и на пръсти ". Защитата обаче твърди, че в проучванията би трябвало да взе участие и неврохирург. Вероятно ще има нова експертиза.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР