21-годишният Северин Красимиров ще бъде екстрадиран в България в сряда

...
21-годишният Северин Красимиров ще бъде екстрадиран в България в сряда
Коментари Харесай

Северин Красимиров пристига в България в сряда

21-годишният Северин Красимиров ще бъде екстрадиран в България в сряда вечерта. Това ще се случи, откакто съдът в немския окръг Целе позволи заподозряният за убийството на журналистката Виктория Маринова да се прибере в България, с цел да дава отговор за действието си.

Това ще стане с полет от Франкфурт, оповестява БНР. Съдебна защита ще съпровожда Северин до тук, след което - още веднъж с ескорт, той би трябвало да бъде отведен до ареста в Русе.

В наличието на юрист - упълномощени или в случай че няма подобен - длъжностен, на Красимиров би трябвало да му бъдат повдигнати обвиняванията за обезчестяване и за ликвидиране по изключително непосилен за Виктория Маринова метод.

В момента той е обвинен задочно. До 72 часа Северин Красимиров би трябвало да бъде изправен пред Русенския областен съд, който да се произнесе по настояването на прокуратурата за непрекъснатото му задържане под стража.

Докато беше в Германия, 21-годишният мъж призна, че е умъртвил, само че не и че е изнасилил Виктория. Тези самопризнания нямат процесуална стойност по българския Наказателно-процесуален кодекс и би трябвало да бъдат доказани и пред българските проверяващи.

Дали Северин ще желае да бъде съден по съкратена процедура, което би го избавила от пожизнен затвор, ще зависи от това дали ще се признае за отговорен и по двете обвинявания, когато делото стартира всъщност в Русенския областен съд.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР