Даниел Абед Халиф: `Препасване`, намерено под ван при издирване на бивш войник беглец след бягството от затвора Уондсуърт

...
21-годишният работеше в кухнята и носеше униформа на готвач и
Коментари Харесай

21-годишният работеше в кухнята и носеше униформа на готвач и се смята, че има скрит под микробуса за доставка на храна и се държеше за ремъците, за да избяга.

Прочетете повече: Последно заподозрян за тероризъм: Затворена магистрала на фона на издирване на бягащ затворник

Очертание пред депутатите в Камарата на общините какво се е случило в HMP Wandsworth в сряда, г-н Chalk каза, че камионът е напуснал мъжкия затвор категория B в 7.30 сутринта, след като е направил доставка до кухнята.

„Малко след това, местните планове за извънредни ситуации за неустановен затворниците бяха активирани и в съответствие със стандартната процедура полицията беше информирана", каза министърът от кабинета.

Затворът беше заключен, докато персоналът се опитваше да установи местонахождението на Халиф.

Прословутото бягство от затвора на мъже от ИРА, съветски шпионин и един от Големите обирджии на влакове

Камионът с храна беше спрян и претърсен от полицията след подаване на сигнала.

„Под превозното средство беше намерена лента, която изглежда показва, че Даниел Халиф може да се е държал за долната му страна, за да избяга“, каза г-н Чок.

Как се разви бягството на затворника

Участъкът от M20 се затваря поради издирване

Той завърши изявлението си, като каза, че тече издирване и Халиф „ще бъде намерен“ – като той обяви независимо разследване на бягството.

Това ще включва два спешни прегледа, като първият се фокусира върху „настаняването и категоризирането“ на всички затворници в затвора, докато вторият ще разследва всички онези хора в ареста, които в момента са обвинени в терористични престъпления.

Халиф беше под стража в затвора в южен Лондон - очакващ съдебен процес по обвинение в оставяне на фалшиви бомби във военна база и други обвинения, свързани със Закона за официалните тайни.

Опасява се, че бившият член на Royal Signals - който е базиран в Beacon Barracks в Стафорд - може да е избягал от страната.

Изчезването му предизвика допълнителни проверки за сигурност на големите летища и пристанища в Обединеното кралство, включително Манчестър, Гетуик, Хийтроу и Дувър.

Полицията в Кент потвърди в четвъртък M20 беше затворен между кръстовища 8 и 9 поради „засилените проверки за сигурност“ - и за да позволи на товарите, насочващи се към континентална Европа, да се наредят на опашка на празния участък от магистралата.

Изображение: Камиони на опашка за пристанището Дувър в четвъртък по A20 в Кент, докато се извършват допълнителни проверки за сигурност

„Затворникът може да потърси лечение за изгаряне“

Ръководителят на командването на столичната полиция за борба с тероризма, командир Доминик Мърфи, каза там е „няма причина да смятаме, че Халиф представлява заплаха за широката общественост“, но призова хората да не се доближават до него и да се обадят на 999, ако го забележат.

Той има връзки със Северозападна Англия и Кингстън в Лондон, но г-н Мърфи каза, че издирването обхваща цялото Обединено кралство.

Бившият детектив от Скотланд Ярд Питър Блексли каза, че Халф може да е получил изгаряния, след като се е вкопчил в долната част на микробуса с храна и е потърсил лечение - и призова аптеките да пазят нащрек.

Той каза пред Sky News: „Прилепването към дъното на превозно средство, ако то има бензинов или дизелов двигател с вътрешно горене, е доста рисковано нещо, не само защото, разбира се, можете да загубите вашето сцепление и падане на пътното платно, но изпускателните системи, които най-общо казано се движат по цялата дължина на такова превозно средство, се нагряват невероятно.

„Най-лекото докосване на тази изпускателна система ще ви остави много неприятно изгаряне.

„Така че бих препоръчал на всеки, който работи в аптека или аптека или магазини, където се продават медицински консумативи - просто дръжте очите си нащрек днес, ако някой дойде да поиска съвет как да лекува изгаряния , и снабдяване с превръзки... и други подобни.“

Избягал затворник „може да потърси лечение за изгаряне“

„Измама с бомба“

Халиф се появи в Old Bailey чрез видео връзка през юли да отхвърли обвинение за нарушаване на Закона за служебната тайна, в което се твърди, че е извършил „деяние, накърняващо безопасността или интересите на държавата“.

В него се посочва, че между 1 май 2019 г. и 6 януари 2022 г. той „е получил , събирал, записвал, публикувал или съобщавал на други лица статии, бележки, документи или информация, които са били изчислени да бъдат или биха могли да бъдат или са били предназначени да бъдат пряко или косвено полезни за врага".

Той също отхвърли обвинение по Закона за тероризма, в което се твърди, че е „извличал информация за лица, които са членове на силите на Негово Величество“ на 2 август 2021 г.

Обвинението е свързано с предполагаемото „получаване на лична информация от съвместния персонал на МО Административна система от вид, който вероятно ще бъде полезен за лице, извършващо или подготвящо терористичен акт".

Калиф освен това се пледира за невинен за извършване на измама с бомба на или преди 2 януари.

p>Твърди се, че той е поставил „три кутии с жици на бюро в квартирата си“ с намерението да внуши у друг да вярва, че това е „вероятно да експлодира или да се възпламени и по този начин да причини телесна повреда или повреда на имущество“.

Той трябва да бъде изправен пред шестседмичен процес в Woolwich Crown Court от 13 ноември.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР