21-годишният Николай Димитров е възпитаник на Консерватория Принц Клаус“ в

...
21-годишният Николай Димитров е възпитаник на Консерватория Принц Клаус“ в
Коментари Харесай

Русенски пианист вдигна на крака публиката в Нидерландия и Германия

21-годишният Николай Димитров е ученик на Консерватория „ Принц Клаус “ в Грьонинген

Пианистът от Русе Николай Димитров подвигна на крайници публиката от Нидерландия и Германия, изпълнила залата на „ Атлас Театър “ в нидерланския град Емен. 21-годишният ученик на Консерватория „ Принц Клаус “ в Грьонинген бе определен да свири като солист в формалното показване на взаимния оркестров план на Hanze Symphony Orchestra от Консерватория „ Принц Клаус “ и Университета по изкуствата в Бремен под диригентството на Щефан Веселка, съобщи.

Николай Димитров извърши ослепително Втория концерт за пиано от Сергей Рахманинов в чест на 150 години от рождението на композитора. Под бурните аплаузи на публиката той изсвири и бис, който бе посрещнат още по-въодушевено от залата – „ Баркарола “ от Офенбах в собствен авторски аранжимент. След концерта Николай Димитров получи доста поздравления от формалните посетители и от публиката, а измежду най-щастливите бе и преподавателят му по пиано проф. Пол Комен.

Русенското присъединяване в плана бе доста мощно и в лицето на помощник-концертмайстора Цвета Бонева и на лидера на вторите цигулки Виктория Даскалова. И двете са студентки в „ Принц Клаус “ в класа на една от най-хубавите русенски цигуларки Веселина Маникова.

Проектът е извънредно влиятелен и за двете консерватории, които поради пандемията от четири години не са осъществили сходна взаимна изява. Освен Втория концерт за пиано на Рахманинов в програмата бе включена и Четвъртата симфония на Брукнер.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР