21-годишна родилка почина след секцио в петък. От МБАЛ -

...
21-годишна родилка почина след секцио в петък. От МБАЛ -
Коментари Харесай

Родилка почина след секцио в Горна Оряховица


21-годишна родилка умря след секцио в петък. От МБАЛ - Горна Оряховица обясниха, че по време на интервенцията не е имало никакви затруднения.

Младата жена е получила мощно кръвоточение час след секциото, като са подхванати незабавни дейности, споделиха още от болничното заведение.

„ Жената е призната без родова активност, само че с отложен термин за раждане на 20 август в 10 часа в АГО в болничното заведение в Горна Оряховица. Дежурният екип я оставя в отделението за наблюдаване. При прегледа и направените проучвания на родилката не е открита патология. Младата жена е посещавала постоянно женска консултация, като нейната бременност е била следена. След опити за стимулиране на родова активност, които не дават резултат, е взето решение с нейното категорично единодушие да се извърши секцио и планувана дата за него. “, споделиха от болничното заведение.

На 26 август от 9 часа е осъществено класическо цезарево сечение, като по време на интервенцията не е имало никакви затруднения за родилката и бебето. Бебето се ражда в устойчиво положение и с естествени индикатори, пишат от болничното заведение.

Един час след привършване на интервенцията стартира щедро кървене, като са подхванати неотложно реанимационни мероприятия от екип от гинеколози и анестезиолози. Поради усложненото положение на родилката, е взето решение тя да бъде превозена до МОБАЛ „ Д-р Стефан Черкезов “ с реаномобил и реанимационен екип.

Приета е в АГО на регионалната болница на 26 август, в 13 часа.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР