21-годишна жена почина след раждане със секцио в горнооряховската болница.

...
21-годишна жена почина след раждане със секцио в горнооряховската болница.
Коментари Харесай

Съпругът на починалата при секцио родилка: Върнаха ми я в ковчег, а им я оставих права, здрава

21-годишна жена умря след раждане със секцио в горнооряховската болница. Младата жена е постъпила 11 дни след термина.

След раждането положението ѝ се влошило. С тежка кръвозагуба е превозена до регионалната болница във Велико Търново, където лекарите не съумяват да спасят живота ѝ.

" На 26 август от 9 часа е осъществено класическо цезарево сечение, като по време на интервенцията не е имало никакви затруднения за родилката и бебето. Бебето се ражда в устойчиво положение и с естествени индикатори. Един час след привършване на интервенцията стартира щедро кървене, като са подхванати неотложно реанимационни мероприятия от екип от гинеколози и анестезиолози. Поради усложненото положение на родилката, е взето решение тя да бъде превозена до МОБАЛ „ Д-р Стефан Черкезов “ с реаномобил и реанимационен екип, написаха в позиция от болничното заведение.

" Аз я оставих права, здрава. Те ми я върнаха в ковчег и ми оставиха едно детенце без майка ", сподели пред bTV брачният партньор на умрялата Кристиян Любенов. Майката на умрялата счита, че нещастието се е случила в резултат на лекарска неточност.

" До края ще се търсят правата. Да забележим кой е отговорен, и кой не е ", сподели Стоян Стоянов, татко на умрялата родилка.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР