21-годишна австралийка претърпя инфаркт, докато тренира на един от уредите

...
21-годишна австралийка претърпя инфаркт, докато тренира на един от уредите
Коментари Харесай

21-годишна едва не загуби живота си във фитнес залата

21-годишна австралийка претърпя инфаркт, до момента в който тренира на един от уредите във фитнес зала в малко градче в щата Куинсленд.
Една от охранителните камери във фитнеса е снимала по какъв начин момичето в един миг колабира и пада на земята. Клиентите в залата незабавно се притичват да окажат помощ на момичето и в този миг осъзнават, че не диша и няма пулс.
За необикновен шанс притежателят на фитнес залата съумява бързо да откри дефибрилатор и да избави живота ѝ до идването на лекарски екип. 21-годишната Емили Кънтер, както се споделя момичето, е откарана в локалната болница в кома, в която остава три дни. В лечебното заведение тя претърпява сърдечна интервенция.
За благополучие Кънтер се е възстановила относително бързо, само че в следствие от направените в болничното заведение проучвания е открила, че страда рядко заболяване - така наречен Синдром Бланд-Уайт-Гарланд, при който става дума за необичаен присъщ недостатък, характеризиращ се с аномален генезис на една от коронарните артерии. Лекарите са предложили на Кънтер да понижи доста упражненията във фитнеса и да не натоварва сърцето си.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР