2023 г. е много успешна за търговията със суровини, като

...
2023 г. е много успешна за търговията със суровини, като
Коментари Харесай

Печалбата от търговия със суровини надхвърли 100 млрд. долара

2023 година е доста сполучлива за търговията със първични материали, като общата облага на фирмите от бранша - над 100 милиарда $, е на второ място след рекордната 2022 година Въпреки понижението на облагите по отношение на рекордните резултати от миналата година, те въпреки всичко елементарно надминават предходните върхови достижения, като да вземем за пример тези от интервала 2008-2009 година, сочи разбор на консултантската компания Oliver Wyman LLC, представен от Bloomberg.

Видяхме много положителни маржове като цяло и това на процедура се дължи на обстоятелството, че нещата не престават да са малко по-затегнати от позиция на търсене и предложение ", съобщи консултантът Адам Пъркинс.

Докладът демонстрира, че резултатите на доста участници в бранша към момента не са обществени, само че се чака облагите на най-големите самостоятелни търговски къщи да спаднат приблизително с над 30% по отношение на рекордните равнища от 2022 година Прекъсванията и дефицитът на доставки на дизелово гориво и мазут компенсираха по-ниската волатилност при суровия нефт, подбудена от Русия, до момента в който маржовете при търговията с газ и електрическа енергия също останаха относително високи.

Компаниите, които купуват, съхраняват и транспортират международните запаси, излизат от най-печелившия интервал в историята си с насъбрани големи средства, затвърждавайки ролята си на стратегически снабдители на енергоносители, метали и храни. Това се случва на фона на устрема на Запада да се откаже от изкопаемите горива, чието търсене продължава да пораства в международен мащаб.

Предприятията към този момент закупиха петролни рафинерии, активи за предпазване, електроцентрали и даже други търговски сдружения, като в същото време получиха огромна поддръжка от страни като Италия, Германия, Съединени американски щати и Саудитска Арабия, с цел да подсигуряват доставките на съществени артикули като газ и мед.

Традиционно тази позиция в региона на енергийната сигурност не би била заемана от самостоятелен търговец, само че те просто са привлечени в тази роля ", споделя Пъркинс.

Междувременно, посредством назад изкупуване на акции и погашение на дивиденти, ръководителите в бранша, които имат акции или са сътрудници в тези най-вече частни компании, станаха мултимилионери в този развой. Това спомага за ускорение на промяната на върха на някои от тези компании, защото изтъкнатите търговци към този момент се пенсионират, предавайки ръководството на нова армия.

Мисля, че това е чудесна опция за тези хора, които идват, само че също по този начин е и малко нервно - има нараснал надзор - всеки желае да продължи наследството ", добави Пъркинс.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР