2022 година е най-топлата, регистрирана някога в Обединеното Кралство, което

...
2022 година е най-топлата, регистрирана някога в Обединеното Кралство, което
Коментари Харесай

2022 г. е най-топлата в Обединеното кралство, откакто се водят статистики

2022 година е най-топлата, записана в миналото в Обединеното Кралство, което претърпя няколко рекордно горещи талази, предадоха международните организации, като се позоваха на английската Метеорологична работа.

Средната температура през годината ще стане известна през януари, само че метеоролозите още занапред споделят въз основата на предварителни данни, с които разполагат, че тя ще е по-висока от предходния връх, регистриран през 2014 година (9,88 градуса по Целзий), съобщи Българска телеграфна агенция.

Всеки от четирите сезона на тази година е измежду десетте най-топли, в миналото регистрирани от началото на воденето на националните статистики, през 1884 година

Метеорологичната работа също така напомня, че десетте най-топли години в страната са всичките след 2003 година

2022 година стартира с рекордно топъл 1 януари с температури над 16 градуса по Целзий, регистрирани тогава в Лондон. През юли температурите превишиха 40 градуса по Целзий за първи път в страната. Юли беше и най-сухият месец, регистриран в миналото в доста региони в Южна и Източна Англия, което принуди управляващите да вкарат тук-там и ограничавания в потреблението на вода.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР