2020 г. ще завърши с около 20% ръст в продажбите

...
2020 г. ще завърши с около 20% ръст в продажбите
Коментари Харесай

Селските къщи станаха хит през пандемията

2020 година ще приключи с към 20% растеж в продажбите на селски парцели, сочат данните на BULGARIAN PROPERTIES.

Средната цена на закупените къщи е 41 500 евро, до момента в който през предходните години е била към 20 000 - 25 000 евро. Това не отразява повишаване на цените, а демонстрира наклонността за закупуването на по-скъпи парцели, подготвени за обитаване и със съответни улеснения.

„ Ако може да се търси позитивен резултат от епидемията от ковид, то той несъмнено би бил оживлението на пазара на селски къщи, което тя провокира ", настояват от водещата организация за парцели.

Търсенето набъбна още след облекчението на ограниченията при първата вълна на епидемията напролет и продължава и сега. С оглед на актуалното стягане на ограниченията, закупилите такива парцели се оказаха доста далновидни и сега се радват на личен дом отвън огромните градове, на по-безопасно място и със лично пространство навън.

Така селските къщи се трансфораха в шлагера на 2020 година Можем да напомним, че търсенето им беше движено главно от английски купувачи в годините 2003-2007 година То означи забележителен спад след отдръпването им заради финансовата рецесия от 2008 година и до ден сегашен не можеше да се възвърне.

Най-голям интерес има към къщи на цени от 20 000 до 50 000 евро, които са в положително положение и могат незабавно да бъдат употребени. Търсят се парцели в селата освен към София, а към всички огромни градове.

Ръст бележи също и търсенето в селата към Пловдив, Стара Загора, Велико Търново, към курортите и покрай морето. На процедура това обгръща цялата страна и дава опция всеки да избира съгласно това какво най-вече харесва като пейзаж, естествени дадености и действия навън.

Повечето от селските парцели се закупуват за лично прилагане - за сезонно обитаване, уикенди и ваканции, само че една част от тях ще станат и непрекъснат дом на хората, които могат да си разрешат да живеят и работят от отдалеченост.

Купувачите най-често са фамилии с деца, хора с по-гъвкави специалности, които могат да работят отдалечено. Но също по този начин и хора, които са в предпенсионна възраст и които желаят да се изнесат на по-спокойно място след няколко години.

Вероятно ще отдаваме все по-голямо значение на дома, на качеството ни на живот, на пространството, което обитаваме, и вследствие на това може би ползата към селските къщи ще се резервира и в идващите години - предвиждат от BULGARIAN PROPERTIES.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР