2018-а година става годината на голямото строителство за Русе. Това

...
2018-а година става годината на голямото строителство за Русе. Това
Коментари Харесай

2018 г. Русе става строителна площадка

2018-а година става годината на огромното строителство за Русе. Това разгласи кметът на града Пламен Стоилов по време на 20-атата полемика " ДА! На българската стопанска система ", която се организира в емблематичното за дунавската ни столица Доходно здание. Няма друга такава година в съвсем 2000-ата история на Русе, защото ще се работи по едно и също време по над 30 огромни инфраструктурни обекта плюс повсеместен ремонт на над 150 улици и тротоари, безапелационен бе Пламен Стоилов и добави, че следващата година Русе ще се трансформира в една голяма строителна площадка.

Като домакинът на полемиката " Да! На българската стопанска система " мисля, че на Русе му подхожда да семейства на такива събития поради на това, че нашият град е флагманът на Севера – водещият град на Северна България, уточни Пламен Стоилов. Така че ние задаваме темпото и това, което се случва в нашия град е определящо и за останалите области и общини на север от Стара планина, безапелационен бе русенският кмет.

Най-големият проблем на Северна България, от който страда и гр. Русе, е неналичието на модерна транспортна инфраструктура, регистрира още кметът Пламен Стоилов. Затова нямат опция нито автомагистралата Русе – Велико Търново и връзката й с автомагистрала „ Хемус ", нито Дунав-мост 3 при Русе – Гюргево, изрично съобщи той. Кметът горещо благодари на държавното управление и персонално на премиера Бойко Борисов, че проблемите на Северна България и най-много на Русе към този момент са издигнато като държавни цели и беше даден бърз ход на построяването на автомагистралата Русе – В. Търново, както и за цялостната поддръжка в най-кратък период да бъде построен Дунав мост 3.

Още повече, че Русе от дълго време историята го е предопределила да бъде водещ логистичен център не на България, а на Балканите, съобщи Стоилов. С подновяването на работата на летище Русе, за което също чакам в най-скоро време положителни вести, доста се надявам да създадем по този начин, че бизнесът от ден на ден да избира Русе, тъй като в действителност нашият град към този момент предлага извънредно положителни условия за бизнес, съобщи кметът на дунавската ни столица.

Вече всички видяхме, че не се оправдаха упованията мостът при Видин да разтовари трафика. Напротив, трафикът в Северна България стана още по-интензивен, уточни Стоилов. Камерите всеки ден засичат над 5000 тира в двете направления по печално известния Път-убиец сред Русе и Бяла, което е доста за този сектор, добави той.

Ние – кметовете на общини, дружно с държавните институции, би трябвало да вършим по този начин, че бизнесът да се усеща удобно, да работи свободно и интензивно, с цел да реализира извънредно високи резултати, защото без него няма развиване, няма висок стандарт за живот, съобщи още Пламен Стоилов. Благодарение на съдействието ни с бизнеса през последните 6 години дружно направихме тази огромна забележима смяна, направихме Русе знак на ускорено и проспериращо икономическо развиване във всички аспекти със солидни цифрови изражения. Над 200 млн. лева бяха влети в русенската стопанска система през 4-те години на моя първи мандат като кмет, регистрира Пламен Стоилов. Над 120 млн. вложения към този момент са обезпечени през първите две години на втория ми мандат, а се надявам до края на мандата количеството на вложенията още веднъж да надвишават 200 млн. лв., съобщи Стоилов. Тези пари влизат в Русе, усвояват се от бизнеса и усъвършенстват качеството на живот на хората тук, безапелационен бе кметът. Той акцентира, че безработицата в града е стопена до символичните 3 %.

ПОЗИЦИЯ

Да възродим Дунавската столица

Славка Бозукова, основен редактор на в. " Стандарт "

Наричат Русе градът на първите неща. Русе е най-големият град в освободена България с повече от 22 000 души. Русе първи има градоустройствен проект, тук са първите бордюри, тротоари, улични газени фенери, първият асансьор, първата кино прожекция, първите индустриални и финансови предприятия, първата българска частна банка „ Гирдап ", първата метеорологична станция, първата фабрика за сапун и даже първата масонска ложа. И още, и още...

Чувайки тези обстоятелства всеки българи, изключително в случай че е от Русе, изпитва смесени усеща. От една страна възприятие за безкрайна национална горделивост, въпреки това – горест. Защото на фона на историческата си популярност, през днешния ден Русе е част от онази североизточна България, която назоваваме бедния Север и дефинираме като изоставаща. А истината е, че Русе се възражда и има всички шансове да стане още веднъж индустриалното сърце на Северна България. Догодина градът е строителна площадка.

Започва най-мащабната строителна активност от десетилетия насам. С Русе са свързани големите упоритости и на локалната, и на централната власт за развиване на трансграничното съдействие, построяването на интерконекторната връзка с Румъния и превръщането на града в промишлен водач. Затова нашата цел е точно тази – да помислим дружно по какъв начин да създадем първия пилотен план за партньорство сред бизнеса и страната в Североизточна България, с цел да има Русе качествено обучение и претовареност, което да даде подтик за стопански напредък и вложения. За да се възроди славата на нашата Дунавска столица.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР