20 милиона лева ще бъдат инвестира следващата година в портовете

...
20 милиона лева ще бъдат инвестира следващата година в портовете
Коментари Харесай

Ремонтират Морска гара с 8 млн. лв.

20 милиона лв. ще бъдат влага идната година в портовете Бургас и Варна и в пристанищата по река Дунав. Това разгласи генералният шеф на държавното дружество „ Пристанищна инфраструктура “ Ангел Забуртов, представен от Българска национална телевизия.

Средствата, планувани за вложения в пристанищата, ще бъдат употребявани за ремонт на вълноломи, настилки на терминали, удълбочаване на водни сектори и подходни канали.

Морската гара във Варна също ще бъде реконструирана. Предстои оповестяването на социална поръчка за ремонт на вълнолома. Необходими са 8 милиона лв. за подсилване, замяна на тетраподите и насипване на камъни.

През 2017 година е регистриран рекорден товарооборот. През речните и морските пристанища са обработени към 30 милиона тона товари.
„ Това, което нормално съпоставяме, са контейнерите. Ако ги съпоставяме с Констанца българските пристанища вършат някъде малко повече от 200 хиляди теута, което е единица за премерване на контейнери. Констанца прави към 600 хиляди. Да кажем три пъти повече. На фона на четири пъти по-голяма стопанска система, нещата са съпоставими ”, разяснява Забуртов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР