20-годишният Кристиян Бойков от Пловдив, който беше обвинен за кибер-атаката

...
20-годишният Кристиян Бойков от Пловдив, който беше обвинен за кибер-атаката
Коментари Харесай

Призна ли Кристиян Бойков вина?

20-годишният Кристиян Бойков от Пловдив, който беше упрекнат за кибер-атаката против Национална агенция за приходите, ще остане в ареста най-малко за 72 часа, оповестиха от Софийската градска прокуратура.  Четиридесет и осем часа откакто с имейли до избрани медии Бойков заяви, че разполага с персоналните данни на близо пет милиона български и непознати жители, точно по имейл проверяващите стигат до него по неповторимото му потребителско име, заяви БНР.

Няколко часа по късно той е арестуван на работното си място - софийския офис на интернационална компания за кибер сигурност. Там той работи точно по определяне на уязвими системи. При претърсването му в жилищата му в Пловдив и София са открити следи за неговата съпричастност към Национална агенция за приходите. Кристиян Бойков към момента не е дал пояснение по случая, оповестиха неговите юристи, като подчертаха, че няма доказателства за виновността му. 

Междувременно министър председателят Бойко Борисов изиска младежи като арестувания хакер да бъдат привличани да работят за службите.  " Просто неповторими мозъци имаме и доста е значимо да намерим метод за такива да имаме да плащаме повече, с цел да могат да ги употребяват службите и ние самите, с цел да не ни нанасят такива вреди и по-късно да им се повдигат обвинявания, да ги притеглим да работят в интерес на страната, това са такива вълшебници.

С това един тип показваш, че уменията са ти надраснали това, което киберзащитите имат ", сподели министър председателят. Председателят на Комисията за отбрана на персоналните данни Венцислав Караджов съобщи пред БНР, че всеки, който се е почувствал обиден от хакерската офанзива против Национална агенция за приходите може да търси обезщетение. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР