20-годишният Карлос Алкарас е новият шампион на Уимбълдън. Испанецът спечели

...
20-годишният Карлос Алкарас е новият шампион на Уимбълдън. Испанецът спечели
Коментари Харесай

20-годишният Алкарас детронира Джокович в зрелищен двубой спечели Уимбълдън

20-годишният Карлос Алкарас е новият първенец на Уимбълдън. Испанецът завоюва финалната борба на Откритото състезание на Англия в зрелищен конфликт на поколенията приключил с резултат 1-6, 7-6(6), 6-1, 3-6, 6-4 след 4 часа и 46 минути на корта.

Алкарас реализира незабравим поврат и прекъсна серията на сърбина от четири следващи трофеи в шампионата. Алкарас завоюва втората си купа от Големия шлем, като по този метод резервира първото място в ранглистата, което при проваляне щеше да загуби в интерес на Джокович.

Лидерът в ранглистата има едвам 18 мача на трева в професионалната си кариера, само че все пак към този момент може да се похвали с купите от двата най-престижни шампионата на тази настилка, откакто преди няколко седмици победи и в Куинс Клуб.

Възпитаникът на Хуан Карлос Фереро е и едвам петият тенисист от началото на Оупън ерата, спечелил повече от една купа от Големия шлем преди да навърши 21 години.

Джокович: Трудно е да приема загубата, само че Карлос беше по-добър
Новак Джокович бе на път да стане третият мъж в Оупън ерата, спечелил пет следващи трофеи от Шампионата, само че загуби в зрелищен конфликт, който ще остане в историята.

По време на изявлението на корта Джокера показа:

„ Трудно ми е да приема провалянето, само че в това време съзнавам, че съм блажен, защото играх в доста исторически мачове и този е един от тях. Трябва да поздравя Карлос, защото беше по-добър, и да продължа напред. Поздравления за Хуан Карлос Фереро и всички останали в екипа “ – сподели рекордьорът по трофеи от Големия шлем.

Когато Джокера се обърна към фамилията и екипа си, страстите взеха връх и той не съумя да сдържи сълзите си. „ Прекрасно е да виждам сина ми да ми се усмихва от бокса. Обичам ви, благодаря ви за поддръжката “ – приключи 7-кратният първенец в шампионата.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР