20-годишен мъж спря трамвай, който тръгнал назад без ватман. Инцидентът

...
20-годишен мъж спря трамвай, който тръгнал назад без ватман. Инцидентът
Коментари Харесай

20-годишен спрял трамвай без ватман в София

20-годишен мъж спря трамвай, който тръгнал обратно без машинист. Инцидентът станал в София, на бул. " Граф Игнатиев " в посока площад " Гарибалди " във вторник, 27 август, към 16:15 часа с мотриса по линия №12. Подробностите споделя пред news.bg Мануел - смелчагата, избавил десетки от злополука.
Младият мъж чакал трамвай на спирката. Пристигнала зелена мотриса, която не била в неговата последна дестинация и за това останал на тротоара.
" Там светофарът е муден и както си очаквам раздаването (преминаването на зелено - б.р.) в един миг виждам, че трамваят стартира бавничко да се движи обратно. Първо си помислих, че ватманът нещо е бил прекомерно напред и се прибира да не пречи на кръстовището. Малко по малко обаче набира скорост, обратно е надолнище към стадиона (националният стадион " Васил Левски ", преди него има друго огромно кръстовище - б.р.), а трамваят е 70 тона желязо ", написа по-рано Мануел в обществената мрежа Фейсбук.
Той описа по какъв начин трамваят освен се е отместил малко обратно, само че го е подминал и той видял, че в кабинката няма машинист.
В първия миг единствено установил, след което осъзнал - " Трамвай без машинист се търкаля на свободен ход ".
" Някакви хора в близост също гледат и викат: аа няма машинист вътре! Аз в този миг взимам нещата в свои ръце, блъскам един спринт, трамваят към този момент е на 20-ина метра от спирката и се ускорява. Предната врата е отворена, аз скачам в придвижване, влизам в кабинката иии ще би трябвало да го спра някакси. Гледам една дръжка, изглеждаше като да е някаква спирачка, дърпам я - Нищо не става! Сядам в седалката и има два педала, крещя си все един от тях ще е спирачка ", разказва дейностите си младият мъж, който разкрил спирачката и спрял трамвая на място.
В този миг се появила и лидерката на мотрисата, която била отскочила за закуска. " Гледа трамвая ѝ на 50 метра надолу и аз на нейното място ", разказва обстановката Мануел.
В трамвая пътували десетина дами на прилична възраст. " Всички овикаха ватманката по какъв начин може да ги остави без спирачка. Тя нещо натисна някакво копче и се оправдава: " но тя спирачката очевидно не държи ", написа Мануел.
" Спирачката и по-късно се оказа, че не работи. Когато тя натисна ръчната спирачка, чу се тон от изпускане на въздух, когато си подвигна крайници, трамваят не спря. Явно е имало техническа нередовност ", споделя Мануел пред news.bg
От Центъра за градска подвижност обявиха, че не са осведомени за сходен случай. От Министерство на вътрешните работи също нямат информация за сходен случай.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР