20 години затвор постанови спецсъдът за арестуваната с подкуп и

...
20 години затвор постанови спецсъдът за арестуваната с подкуп и
Коментари Харесай

Десислава Иванчева получи 20 г. затвор и 15 за Биляна Петрова!



20 години затвор постанови спецсъдът за задържаната с рушвет и отстранена кметица на "Младост " Десислава Иванчева и 15 за заместничката й Биляна Петрова. 12 години е присъдата на Петко Дюлгеров на първа инстанция. Тримата имат период от един месец, с цел да апелират присъдите си пред Апелативния профилиран съд.

За Иванчева и Петрова е постановена от съда и цялостна конфискация на имуществото, както и санкции от по 10 хиляди лв.. Дюлгеров би трябвало да заплати санкция от 12 хиляди лева и му е постановена частична конфискация на имуществото.

Тримата няма да имат и право да заемат в бъдеще обществени постове.

Точно преди година Иванчева и Петрова бяха задържани на столичния бул. "Васил Левски ". Арестът продължи часове наред, като всичко ставаше онлайн пред камерите и минувачите. Именно там на пътя беше броен и подкупа, който съгласно обвиняването Иванчева е взела от строителен бизнесмен, с цел да не му стопира докучевните.

В колата на Иванчева бяха открити към 71 хиляди евро, като по-късно стана ясно, че сумата поискана от някогашната кметица е над 250 хиля. евро. Малко откакто към този момент бе зад решетките, хората събраха и храброст да опишат какво са видели и чули за метода по който Иванчева работи.

"В нейния кабинет се видях с един вложител, който си презентираше обекта. Обстановката беше брутална. Хората излязоха с имената и реномето си, а бяха обругани. Представители на "Зелена Младост " ги посрещнаха с крясъци, оплюване. Един даже ги заплаши, че ще пусне админастративна тъжба ", описа тогава Елена Николова.

"На втората среща с Иванчева тя беше със заместничката си Биляна Петрова, а аз - със фамилията си. Тя натискаше да сменяем парцела си и да се откажем от желанията си да строим. Ние пуснахме публично писмо, че нямаме никакво желание да вършим това. Тогава Десислава Иванчева ни сподели в прав текст, че в никакъв случай няма да строим. Тя ни предложи да участваме в заменка със "Софийски парцели ". Намеси даже името на Йорданка Фандъкова, която й била дала картбланш. Не й повярвах ", продължи Николова.

Светлана Дементиенко също описа своя случай. Тя поискала да направи подземни гаражи. Случаят е от 2016 година последните импортирани документи са от април 2017 година Оттогава досега преписката ни е при Иванчева. "Тя сподели, че няма да пусне преписката и в случай че желая да я осъждам ", описа Дементиенко. Поиска да заменяем парцела си за различен, който ревизирах, че е на частно лице, а не на Община "Младост ".

Сагата на Иванчева прерасна в хилави митинги в нейна отбрана, основно от секретаря й, двете арестувани пък не спираха да повтарят за изискванията, в които са сложени, по какъв начин са принудени да живеят без дневна светлина, а тоалетната им не била на нужното равнище. Битовите условия в следствения арест бяха сложени на първа линия, като това беше и съществена тематика към ареста на Иванчева.

Изнудваният вложител Александър Ваклин показа по какъв начин тъкмо и по какъв метод му е поискана сумата. Основният очевидец и медиатор в делото Петко Дюлгеров се отхвърли от своите първични показания, че е трябвало да съобщи парите на Иванчева.

Въпреки това по делото имаше не едно и две СРС-та, които изтекога в медиите и ясно се, виждаше какво тъкмо и по какъв начин е желала Иванчева.

Вчера спецпрокурорите желаеха 15 години затвор за Биляна Петрова и 20 години за Иванчева, 12 години за Дюлгеров, както и по 20 хиляди лв. за двете и 12 хиляди лева за него. Обвинителите са поискали и конфискация на имуществото на Иванчева и Петрова.

Днес съдът почете всички претенции на прокуратурата и делото ще се взема решение евентуално и на втора инстанция.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР