20 години затвор получи днес Илия Стоичков за жестоко убийство

...
20 години затвор получи днес Илия Стоичков за жестоко убийство
Коментари Харесай

Тежка присъда за Илия, който изнасили и уби доцент. Прокурор - малка е за такава невиждана жестокост!

20 години затвор получи през днешния ден Илия Стоичков за грубо ликвидиране на доцент Стефан Нейков, откакто бе приет за отговорен от пловдивски съд.

Ето го жестокия палач на пловдивския доцент! Стоичков самичък се обадил на 112! Съдията: Да, но късно (СНИМКИ)
Съдът дефинира, че убийството е осъществено с особена свирепост и по доста болезен за жертвата метод. Стоичков, който ликвидира известният академик от Селскостопанският институт в Садово, не пророни дума в съда макар въпросите на БЛИЦ по какъв начин ще разяснява 20-годишната си присъда.

Той получи 18 години затвор за убийството и 3 години за грабежа на златен синджир от Стефан Нейков. Съдът наложи една обща присъда от 20 години.

Пред БЛИЦ брачната половинка на жертвата Ирена и синът му споделиха, че са задоволени от наказването и магистратите са свършили работата си доста добре.

Държавното обвиняване в лицето на прокурор Георги Пенев бе безапелационен, че ще апелира и ще желае доживотна присъда. Над 30 години съм прокурор по тежки каузи, само че такава свирепост не сме виждали. Страшно е ", сподели прокурор Пенев.

Защитата на Стоичков - юрист Красимир Алдъров, съобщи, че неговата теза е, че убийството е настъпило по несъобразителност и, че клиентът му не е имал желание да се стига до тази трагична развръзка. Той също ще апелира, тъй като счита, че присъдата е висока.

БЛИЦ напомня, че убийството бе осъществено на 2 юли предходната година. Тогава брачната половинка на Стоичков - Иванка, имала интимна среща с доцента, с който имали остарели връзки. Преди години тя била студентка в Пловдив и Нейков са поддържали връзка.

Иванка е споделила със брачна половинка си, че е била изнудвана от доцента. Стоичков отишъл на мястото на срещата им край село Оризаре и там направил гаврата и убийството на научния помощник.

БЛИЦ напомня, че някогашният учител е бил грубо пребит и изтезаван полово.



Аутопсията е открила голям брой пострадвания по главата, кръвоизливи, счупени ребра, раздрани черва и скъсване на аналния отвор. Освен че е пребит до гибел, трупът на Нейков е бил и ограбен.

Изплува шокиращо разобличаване за Илия, който изнасили и умъртви доцент Нейков



Стоичков е откъснал от врата му златен синджир, който е оставил в заложна къща в Стамболийски.
Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

Снимки: Любомир БАКЪРДЖИЕВ, БЛИЦ


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР