20 години в Лейкърс под номер 24. Петкратен шампион на

...
20 години в Лейкърс под номер 24. Петкратен шампион на
Коментари Харесай

Наследството, което остави Коби Брайънт

20 години в Лейкърс под номер 24. Петкратен първенец на NBA и повторен олимпийски първенец. Коби Брайънт дава всичко от себе си, с цел да сътвори кариерата, която постоянно е мечтаел да има.

А триумфите му вървят ръка за ръка освен с премиите и възхищението, само че и със съществени суми. Но баскетболът не е единственият метод, по който той съумява да натрупа положение.

Спортист за милиони

Брайънт бе най-високоплатеният състезател в отборните спортове съгласно ранглиста на Forbes и измежду най-добре платените спортисти като цяло.

В края на дейната си кариера получаваше годишна заплата от 25 милиона $ . А от игратa си в NBA завоюва общо 328 милиона $. Това го направи най-високоплатеният състезател в асоциацията.
 Снимка 464054

Като прибавим към тях и извоюваните от рекламни контракти 280 милиона, положението му през днешния ден се прави оценка на цели 600 милиона .

Желан от всички

Брайънт бе рекламно лице на марки като Nintendo, Turkish Airlines и Sprite. А най-големият контракт, който подписва, е с Nike, подписвайки се под сумата от 10 милиона $ на година през 2013.

Освен просто да популяризира модели на марката, основават нови сбирки, въодушевени от Черната мамба, както е прякорът на Коби. В партньорство основават и баскетболна лига за момчета и девойки, която дa им даде опция да следват фантазиите си в спорта - Mamba League.
 Снимка 464059

В следствие Брайънт сътвори и спортна академия, с която да разпространява любовта към спорта и здравословния метод на живот.

Коби бе претрупан и със задачата да разпространява баскетбола и NBA и отвън границите на Съединени американски щати. Така през 2015 година работи с Alibaba Group по основаването на документален филм за живота и кариерата му, който да се излъчва на азиатския пазар. Партньорството с компанията включваше и производството и продажбата на редица брандирани с неговото име и номер продукти.

Бизнес империя

Още преди да завърши дейната си спортна кариера, Брайънт взема решение, че е време да влага рационално насъбраното си положение. През 2013 година, дружно с Джеф Стибел, основават компанията Bryant Stibel и концепцията да влязат в света на вложенията.
 Снимка 464055

Днес активите на компанията се правят оценка на повече от два милиарда $, вложени в акции на компании от разнообразни сфери на бизнеса. А това начинание на Брайънт му дава опция да потвърди, че с каквото и да се захване, постоянно е сполучливо.

Така сполучливо той продаде и дял от компанията си, произвеждаща спортната напитка Body Armor, на Cоca Cola. Преди това обаче рискува, инвестирайки милиони в този бизнес, който още веднъж може да се дефинира като печеливш.

Хъсът за триумф и ентусиазмът на Коби доведоха и до следващото начинание - основаването на медийната компания Granity Studios , чиято съществена цел е да споделя истории, свързани със спорта. И една от тях е тази на самият Брайънт, написа CNN.
 Коби Брайънт, NBA и петицията за смяната на логото
Как почитателите желаят да увековечат Коби Брайънт

Милиони желаят смяна

Коби и компанията му основават късометражния филм Dear Basketball, който го трансформира в първия баскетболист, печелил Оскар. Издава и автобиографията си - The Mamba Mentality: How I Play.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР