20 години след като за първи път зае поста, Луиз

...
20 години след като за първи път зае поста, Луиз
Коментари Харесай

Лула да Силва положи клетва като държавен глава на Бразилия за трети път

20 години откакто за първи път зае поста, Луиз Инасио Лула да Силва още веднъж е президент на Бразилия.
За трети път пристигам пред Националния конгрес, с цел да благодаря на бразилския народ за доверието. Подновявам клетвата за честност към Конституцията на републиката дружно с вицепрезидента Жералдо Алкмин и министрите, които ще работят с нас за Бразилия.
Луиз Инасио Лула да Силва, президент на Бразилия

Едно от първите неща, които Лула направи като президент, е да подпише декрет, който подсигурява месечна поддръжка за фамилиите с ниски приходи. По време на речта си пред Сената той обвини администрацията на Болсонаро в геноцид поради огромния брой умряли от ковид през последните 2 години.
Първите ни дейности целят да спасят 33 млн. души от глада и над 100 млн. бразилци и бразилки от бедността. Те са понесли най-тежкото задължение на плана за национално заличаване, който завършва през днешния ден.
Луиз Инасио Лула да Силва, президент на Бразилия

Церемонията започна с минута безмълвие в памет на бразилската футболна легенда Пеле и някогашния папа Бенедикт XVI. След полагането на клетва Лула поздрави поддръжниците си дружно с първата дама - Росанжела да Силва.Президентите от цяла Южна Америка, Германия и Испания дойдоха в Бразилия за среща с новия президент.В края на предишния октомври Лула завоюва балотаж на президентските избори с по-малко от 2% разлика по отношение на Болсонаро, който не участва на церемонията по встъпване в служба. Вместо това няколко дни по-рано отпътува за Съединените щати.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР