2 заявления са подадени от семейства по проекта Родители в

...
2 заявления са подадени от семейства по проекта Родители в
Коментари Харесай

Родители търсят детегледачи чрез бюрата по труда

2 заявки са подадени от фамилии по плана „ Родители в претовареност ” през новия уголемен банкет, който стартира от 21 януари и е до 28 февруари. Това споделиха от районната работа по заетостта в Хасково.

107 родители от региона са кандидатствали в предходната процедура, 43 от тях са утвърдени. 101 дами са изявили предпочитание да бъдат детегледачки. Одобрени са 74, подписаните контракти са 39.

По време на новия банкет право да подават заявки по плана имат родители на деца до 12 години. Включени са няколко групи.

Първата е за родители, чиито деца са до 5-годишна възраст, незаписани в детска ясла или градина, които имат обезпечено работно място по трудово правно отношение или са самоосигуряващи се лица, само че все още поставят грижа за децата си и не са се върнали на работа.

Многодетни родители на деца до 12 години, които са се върнали на работните си места, и децата посещават ясли или градини, както и учебно заведение, също могат да подават заявки.

Другата група са безработни, регистрирани в бюрото по труда, които имат деца до 5-годишна възраст, незаписани в ясла или градина. В това число са и многодетните родители на деца до 12-годишна възраст, посещаващи детски заведения и школа.

Бюрата по труда ще продължат да извършат асортимент измежду записаните безработни лица за детегледачи, като ги насочват за утвърждение от родителите.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР