2-годишно дете падна от двуетажно легло в частна занималня в

...
2-годишно дете падна от двуетажно легло в частна занималня в
Коментари Харесай

Инцидент с двегодишно дете разкри незаконна детска занималня

2-годишно дете падна от двуетажно легло в частна занималня в София. При инспекция се оказва, че въпросното детско заведение няма регистрация нито в Министерството на образованието, нито в Министерството на здравеопазването, нито в Столична община.
Мария Попова, майка на потърпевшото момиченце, сподели по НТВ, че случаят е станал на 16 септември. Към 13.00 часа ми се обадиха, че в яслата са викнали кола за спешна помощ, тъй като детето ми е паднало от двуетажно легло. Леглото не беше обезопасено, съобщи дамата.

Най-вероятно поради паниката, подбудена от големия брой деца, са пропуснали, че се е качила там. Детето има 5 или 6 шева на главата, голяма синина на челото и синина на крайници, посочи тя.

Местата в яслата са 11, само че децата в действителност са доста повече. В група на яслата в обществените мрежи преброих 23 деца. В началото изискванията бяха положителни, само че по-късно качеството се утежни, най-вероятно поради множеството признати деца. Това дефакто са две стаи, мястото е доста малко, леглата са като кутийки, сподели още Мария Попова.

Тя уточни, че за яслата е 500 лв. месечно, което по контракт включва и кетъринг, какъвто, по думите на майката, действително няма.

В момента яслата е затворена, прави се инспекция.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР