2-годишно дете е в кома в болница Св. Георги в

...
2-годишно дете е в кома в болница Св. Георги в
Коментари Харесай

2-годишно дете е в кома в пловдивска болница. Има съмнения, че е малтретирано от осиновителката

2-годишно дете е в кома в болница „ Св. Георги ” в Пловдив. Състоянието му е извънредно тежко. Има подозрения, че детето е измъчвано от осиновителя му, заяви Нова телевизия.

По данни на лекарите женатата, която го е осиновила преди година, е споделила, че момиченцето е паднало. Заради тежките пострадвания обаче лекарите се усъмнили и подали сигнал до полицията и прокуратурата. Според шефа на дирекция „ Социално подкрепяне ” - Пловдив Надя Танева до момента не е имало индикации, че може да се стигне до сходна експанзия.

„ В рамките на година дамата е посещавана неведнъж за инспекция. Момиченцето било отглеждано в спокойна и добра среда. Не е имало сигнали в полицията. Шокирани сме от случилото се. Осиновителката е арестувана. По думите на лекарите дамата е довела сама детето в болничното заведение, като е споделила, че момиченцето е паднало от леглото ”, сподели в ефира на „ Здравей, България ” Надя Танева.

По време на прегледа е открито, че по тялото на детето има следи от ухапвания.

„ Жената твърди, че е предизвикала синини на детето за да го разсъни, защото, откакто е паднало, е изпаднало в безсъзнание ”, добави Танева.

По-късно от Прокуратурата в Пловдив повдигнаха обвиняване на осиновителката. Тя е упрекната в причиняване на тежка телесна щета в изискванията на домашно принуждение на малолетно дете, изразяваща се в непрекъснато общо разстройство на здравето, декларират оттова.

Заради спорни данни са били назначени експертизи за определяне на психологичното положение на майката и на телесните повреди на детето. Първоначалните доказателства сочат, че контузиите по тялото на момичето са нанесени от дамата. Тя се е грижела сама за детето. Предстои да бъде направено заключението по назначената съдебномедицинска експертиза, която да откри типа и характера на телесните повреди и най-много механизма на тяхното причиняване. Назначена е и сложна правосъдна психиатрична и психична експертиза на майката, чието умозаключение се чака да бъде направено на следващия ден. По случая е извършена преписка с отдел „ Закрила на детето “ и обществените служби.

Обвиняемата е арестувана за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор. Районната прокуратура ще внесе искане в съда за установяване на марка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на нея.

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР