190 са общо заразните в страната с коронавирус, стана ясно

...
190 са общо заразните в страната с коронавирус, стана ясно
Коментари Харесай

Мутафчийски: Пристигнаха тестове за 300 хил.лв., дарение от Пеевски

190 са общо заразните в страната с ковид, стана ясно по време на постоянния брифинг на Националния действен щаб тази заран в 8:00 часа.19 случая са регистрирани за последното денонощие. Повечето са в София, един случай в Плевен, обясняват се контактите му, съобщи Дарик.

Болшинството случаи са в положително положение. Два от случаите в ВМА са с подобряващи се индикатори, нямат потребност от О2. Един от двамата пациентите в Пирогов, които се намираха в тежко положение, ще бъде екстубиран. Хора до 50 години, инфектирани с ковид, са с двустранна пневмония - 9 от тях са в тежко положение, сподели генерал-майор Венцислав Мутафчийски.

" В събота дойде първата част от едно огромно подаяние със защитни дрехи, а през вчерашния ден дойде огромно подаяние от проби и всички консумативи, свързани с тях. Това е подаяние от народния представител господин Пеевски и цената му е близо 300 хил.лева, заяви още проф. Мутафчийски. 

До момента депутатът се явява най-големият донор, откакто в петък се оказа, че е закупил и дарил 11 апарата за обдишване за " Пирогов ", защитни дрехи, консумативи и парични средства на обща стойност 500 000 лв.. 

Професор Мутафчийски изчете пред публицисти и заключението от Вирджиния, съгласно което страната ни се оправя добре в борбата с ковид.

„ Въз основа на данните за популацията на България и други параметри наклонността на Коронавирус 19 до 19 март, демонстрират, че България се оправя добре. Те може да са разпознали случаи почти на всеки 2 от 5 случая или 2 от 11 случая. Това значи, че те имат положително поле за деяние. Ако продължат с напъните си, това което предвиждаме е, че епидемията може да отмине с непрекъснати старания. Ако има огромно разпространяване по области, само че те не са отразени в наклонността, регистрирана на национално равнище, тогава може да се наложи прекалибриране на системата “, гласи отчетът, подписан от професор Арни Раул от Джорджия, Съединени американски щати.
 

PETEL.BG приканва: Останете си у дома, в случай че можете. Не се презапасявайте и запазете успокоение! Следвайте инструкциите на Националния действен щаб за битка с ковид. Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР