19 поредна вечер гражданите се събраха в триъгълника на властта

...
19 поредна вечер гражданите се събраха в триъгълника на властта
Коментари Харесай

19-и антиправителствен протест в София

19 поредна вечер жителите се събраха в триъгълника на властта в столицата. Въпреки показаните по-рано от премиера Борисов социално-икономически ограничения за справяне с коронавирусната рецесия, протестиращите остават непреклонни пред настояванията си за оставка на държавното управление и за оставка на основния прокурор.

Протестиращите дефинираха отпуснатите 1 милиарда и 100 млн. от държавното управление за обществени ограничения в битката с ковид като мятане на прахуляк в очите и пазаруване на мира.

В 18:30 ч. пред Българска народна банка имаше проведено събитие от " Да, България " - всеобщо честитене на рождения ден на депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски, заяви Българска национална телевизия.

Освен дарове и картички за него имаше и специфични пожелания. Той си има всичко. И страна си има, и държавно управление си има, и самостоятелна прокуратура си има . Аз недоумявам какво му липсва още.

Това е една огромна борба против корупционни схеми, това е една огромна борба против манталитета.

За момента митинга е спокоен, само че все пак има засилено полицейско и през днешния ден. Днес по-рано бе обявено, че санкционират четирима служители на реда за побоя над протестиращи под колоните на Министерски съвет.

Със заповед на министъра на вътрешните работи ще бъде наложено тежко дисциплинарно наказване на един управителен чиновник от ОСПС.

Припомняме, в нощта на митинга от Министерство на вътрешните работи не оповестиха за потърпевши жители при конфликтите, само че оповестиха за потърпевш от хвърлена бомбичка служител на реда.

За бити брутално протестиращи се разбра едвам в неделния ден в резултат на оповестените в обществените мрежи видеа и реакцията на родителите и околните на двамата млади мъже, настанени в " Пирогов ". За сметка на това обаче на 11-ти юли имаше къс брифинг на служители на реда, взели участие в защитата на митинга.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР