19-ото издание на Международния фестивал на червенокръстките филми ще се

...
19-ото издание на Международния фестивал на червенокръстките филми ще се
Коментари Харесай

Международния фестивал на червенокръстките филми ще се проведе от 16 до 19 септември във Варна

19-ото издание на Международния фестивал на червенокръстките филми ще се организира от 16 до 19 септември във Варна, предава.

Публиката ще може да види три игрални кино лентата на входа на Морската градина, както и поредност от документални филми, уточни проф. Божидар Манов - артистичен шеф на фестивала:

" В игралните категории филмите са по-малко, в границите на една десетка, само че в документалните и медицинските филми има доста огромен образ посредством една платформа на Международния червен кръст и благодарение на швейцарско списание. Много филми с такава тема ще бъдат тук, които показват спектъра на фестивала в интернационален и международен аспект. А другояче за феновете забавна ще бъде програмата от няколко игрални кино лентата, които ще бъдат показани тук на входа на Морската градина, навън. А като друга локация на фестивалните събития и прожекция, това е ново пространство, където е оборудвана една мултимногонационална зала с профил " Младежки събития ". Там ще бъдат прожекциите на документалните и научните червенокръстки и медицински филми, които са доста на брой, в разширения лист са към двеста заглавия. Всеки от феновете ще откри заглавието, което го интересува ".

Стана ясно, че по време на фестивала ще бъде показан документалният филм " Тихо завещание ", отдаден на една от преводачките от жестомимичен език у нас, както и документалният филм на Стефан Командарев " Живот за живота ", отдаден на донорството.

Форумът ще бъде открит с кино лентата " Мамонга ".



Още от КИНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР