19-годишният младеж, обвинен в убийството на 35-годишния Валери Дъбов при

...
19-годишният младеж, обвинен в убийството на 35-годишния Валери Дъбов при
Коментари Харесай

Обвиненият за убийство в Кюстендил получи година затвор за стари престъпления


19-годишният юноша, упрекнат в убийството на 35-годишния Валери Дъбов при всеобщото сборичкване в центъра на Кюстендил на 17 февруари, е наказан на 1 година затвор за нелегално владеене на оръжие и безчинство, постанови Районният съд в Кюстендил.

Алекс Анков, който е от известния ромски клан Гольовците, е с непрекъсната мярка "задържане под стража " за убийството на Дъбов, съобщи БНР.

През юни предходната година 18-годишният тогава Алекс Анков в ромския квартал "Изток " с различен юноша от квартала произвели изстрели. При случая двама души получили леки пострадвания.

Постигнато е съглашение с обвинените, които се признали за отговорни. "Да получи дейно наказване, а не да бъде с мярка за неотклонение, защото ситуацията в ареста е доста по-тежко, в сравнение с в пандиза в Бобов дол, където ще би трябвало да бъде изместен, е по-доброто решение за него ", сподели след правосъдното решение юристът на Алекс Анков Вася Пешева. В коридорите направи усещане усмихнатата физиономия на младия ром, който явно не осъзнава какво е другото обвиняване против него – ликвидиране и опит за ликвидиране на повече от едно лице, по което го грози доживотна присъда без право на подмяна, показват адвокати.

"Разследването по кървавото сборичкване пред заведението в центъра на Кюстендил, станало доскоро повече от месец, напредва ", сподели наблюдаващият прокурор Ангел Байрактарски.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР