19-годишната надежда на АЗ Алкмаар и нидерландския футбол като цяло

...
19-годишната надежда на АЗ Алкмаар и нидерландския футбол като цяло
Коментари Харесай

Обещаващ голаджия иска да премине в Барселона

19-годишната вяра на АЗ Алкмаар и нидерландския футбол като цяло Мекс Меердинк желае да играе за Барселона. Талантът нашумя неотдавна, откакто приключи като голмайстор в Младежката шампионска лига, която беше извоювана от неговия тим.

Меердинк приключи с 9 попадения и 2 асистенции в едвам шест мача от шампионата. Във финала против Хайдук (Сплит), в който АЗ разруши противника си с 5:0, младежът се появи като запаса и наниза два гола.

“В кой клуб бленувам да играя? Барселона ”, отговори Меердинк в изявление за предаването “Khalid & Sophie ” по един от нидерландските ТВ канали.

Младокът към този момент дебютира и за мъжкия тим на АЗ Алкмаар, като този сезон има четири мача в шампионата два в Лигата на конференциите, където отборът е на полуфинал против Уест Хам. Точно Меердинк означи победната дузпа, с която съставът му отстрани Андерлехт в миналите борби от четвъртфиналите на шампионата.

Иначе дружно с него още един футболист приключи с 9 гола в Шампионската лига при младежите - Билал Мажер от Панатинайкос, който наниза всичките тези попадения за единствено четири мача.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР