186-годишнина от рождението на Васил Левски ще бъде отбелязана с

...
186-годишнина от рождението на Васил Левски ще бъде отбелязана с
Коментари Харесай

Отбелязваме 186 години от рождението на Левски

186-годишнина от рождението на Васил Левски ще бъде маркирана с възпоменателна гала пред най-големия монумент на Апостола и с гражданско поклонение пред монумента му в двора на Къкринското ханче.

Гражданското поклонение в двора на Къкринското ханче, където Левски езаловен, ще стартира в 10.00 ч. Пред паметника на Апостола там ще бъдат поднесени венци и цветя.

В 17.30 ч.в ловешкия храм „ Успение Богородично “ в кв. „ Вароша “ ще бъде отслужена панихида за Апостола. От 18.00 часа стартира възпоменателна гала пред паметника на Васил Левски в Ловеч, който е най-големия паметник на Апостола и се издига на остарелия квартал „ Вароша “, където Левски основава първия революционен комитет.

От 19.00 ч.на откритата сцена на пл. „ Т. Кирков “ в кв. „ Вароша “ ще стартира концерт на българската акустична група „ Точка БГ “.

Вечерта президентът Румен Радев ще взе участие в тържественото отбелязване на 186 години от рождението на Васил Левски в Карлово, където тържествената стратегия ще стартира в 21 часа на централния площад в града. Там той като висш главнокомандващ на Въоръжените сили ще одобри почетния строй на представителни елементи на Българската войска, ще произнесе слово и отдаде респект пред паметника на Апостола на свободата.

Рождената дата на Апостола - 18 юли е и Ден на единственото населено място у нас, което носи неговото име - град Левски.

С поклонение пред паметника на великия българин - жители и институции ще изразят своята респект и благодарност към делото му  през днешния ден

Преди 78 години Левски е разгласен за град, само че името Левски на селището избират преди повече от век родолюбиви прародители.

Днес е и кулминационната точка от празничната стратегия в Общината. В 10.30 ч. на централния площад молитва за здраве ще отслужи Негово високо преосвещенство Великотърновски митрополит Григорий.

Ръководството на общината и поданици на Левски ще се поклонят пред паметника на Левски и ще поднесат венци и цветя.

Празничната вечер включва заря инспекция и концерт на Представителния отбор на Въоръжените сили на България.

В регионалния град Плевен 186-ата годишнина от рождението на Васил Левски ще бъде маркирана с поднасяне на венци и цветя пред паметника на Апостола в центъра на града.

 

 

 

Източник: БНР

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР