180-те курсанти първокурсници от Националния военен университет Васил Левски във

...
180-те курсанти първокурсници от Националния военен университет Васил Левски във
Коментари Харесай

Първокурсниците във Военния университет във Велико Търново положиха клетва

180-те курсанти първокурсници от Националния боен университет " Васил Левски " във Велико Търново поставиха военната си клетва. Началникът на защитата генерал-лейтенант Андрей Боцев даде обещание на бъдещите офицери да служат в осъвременена и боеспособна войска. На клетвата с изключение на околните участваха и стотици деца от цялата страна, пристигнали да прегледат университета в Дните на отворените порти.
Първокурсниците минаха началната военна подготовка във висшето учебно заведение и не престават образованието си по 15 военни специализации в трите факултета. Тържественият строй преди клетвата беше признат от началника на защитата на Република България  генерал-лейтенант Андрей Боцев. Той поздрави курсантите за осъществяването на конституционния им дълг към родината и им даде обещание осъвременена войска:

Днес ние началниците и командирите работим за повишение на отбранителните качества на нашата войска, на въоръжените сили като цяло посредством рационализация, посредством въвеждане на цялост от ограничения и повишение на мотивацията за работа.

Майка на юноша показа:

Днес изключително се вълнувам да чуя неговия глас: " Заклех се, в името на България, да послужвам правилно и да бъда един заслужен, правилен неин наследник ". Така както с обич и възторг избра тази специалност, да продължи напред.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР