18 юли е датата, на която тази година се навършват

...
18 юли е датата, на която тази година се навършват
Коментари Харесай

С 5-дневна програма в град Левски отбелязват 186 г. от рождението на Апостола на свободата

18 юли е датата, на която тази година се навършват 186години от рождението на Апостола на свободата - Васил Иванов Кунчев - Левски,който с делата и мъдростта си преодоля времето и остана в сърцето на своя народ.

Символ на мъжество и вяра, на национална горделивост и заръка за отговорност към думи и каузи, към Отечеството.

Вече 78 години Левски е град. Рожденият ден на Апостола на свободата 18-ти юли е празник за град Левски.

Празничните прояви започватна 14-ти юли с тренировки за III кръг от Държавен шампионат по автомоделизъм за електро-модели на спортнитеплощадки в ОУ „ Максим Горки “ гр. Левски от 14:00 ч.

На 15 юли от 10:00 ч. ще бъдат квалификациите на Държавнияшампионати на 16 юли финалите и награждаването.

Открит шампионат по тенис на корт под патронажа накмета на Община Левски ще се организира за втора поредна година на 15 и 16 юли на Общински спортенкомплекс - Левски и спортните площадки в СУ „ Крум Попов “ гр.Левски.

Общински тенис клуб „ Левски-2019 " има за сътрудник тенис клуб „ Левски – София ”- клуб със 112 годишна история.

На 16 юли на Общинския плувен комплекс в Левски от 13:00 ч. ще се състои Състезание по плуване за всички искащи да се разхладят и опитат шанса си в спортно съревнование.

На 17 юли деца ще рисуват Апостола на Свободата от 9:00 часа -Детска арт-работилница - централен площад и паркова зона.

Фотоизложба „ Децата на земята “на СОНИК СТАРТ ще бъде открита на 17 юли от 09:30 ч.

Културното събитие ще бъдесред естествената хубост на град Левски.

На 18-тии 19-ти юли, изложбата ще бъде преместена в салона на Народното читалище " Георги Парцалев- 1901 ".

Фото Изложбата " Децата на земята " показва разнородни произведения, основани от изявени и млади гении, които показват своята връзка с природата и филантропичните полезности. Посетителите ще имат опция да се потопят в света на изкуството и да се вдъхновят от неповторимите хрумвания, изразени във всяка от творбите.

Да честваме дружно българската музика ни канят с Концерт-спектакъл „ Обич и ария “ - Росица Кирилова, Ева Найденова, Мими Иванова, Тони Димитрова, Братя Аргирови на 17 юли от 20:00 ч. в Летния спектакъл при НЧ „ Георги Парцалев-1901 ”.

На 18 юли, в деня на 186-та годишнина от рождението на Апостола на Свободата – Васил Левски и празник на град Левски, първи ще поднесат своя привет детските танцови сформира и реализатори от НЧ „ Георги Парцалев-1901 ” от 10:30 ч. на площада пред Общината.

С гражданско поклонение пред паметника на Васил Левски, жителите ще изразят своята респект и благодарност пред достойния наследник на България.

В празничната вечер на 18-ти юли след концерта на Представителен отбор на Въоръжените сили на Република България на открита сцена пред Община Левски,ще има и празнична заря-проверка от НВУ „ Васил Левски ” Велико Търново.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР