18-годишно момиче уби приятелката си след нервен срив. Жертвата също

...
18-годишно момиче уби приятелката си след нервен срив. Жертвата също
Коментари Харесай

18-годишно момиче уби с нож приятелка в Румъния, рибар намери тялото под пейка

18-годишно момиче умъртви приятелката си след нервозен срив. Жертвата също е на 18 години, а трупът й беше открит от локален риболовец в неделя сутринта под скамейка в парк в Мангалия в Румъния, оповестяват локалните медии, представени от Българска телеграфна агенция. 

И двете девойки са от окръг Васлуй и са били наети като сервитьорки в хотел в курорта “Сатурн ”. В събота вечерта те се скарали в хотелската стая, в която били отседнали. Агресорката обвинила приятелката си, че изневерява на приятеля си и че не желае повече да прикрива лъжите й пред него. 18-годишното момиче поваля жертвата си, след което сграбчва нож и я убива, като прерязва гърлото й.

В неделя към 04:00 часа сутринта взема решение да се отърве от натрупа, както по-късно ще признае на полицията, отбелязва вестник “Адевърул ”. Напъхва я в куфар, вика такси и потегля към парка “Тоска ” в Мангалия. Всичко, в това число маршрутът на таксито, е снимано от камери за наблюдаване в града. Същите камери, които се ръководят от кметството на Мангалия, снимат момента, в който таксиметровият водач паркира пред парка и даже оказва помощ на момичето да смъкна куфара от багажника. Мъжът си потегля, без да разбере, че от багажа капе кръв, която по-късно е открита от криминалистите на паркинга. 

В фрагментите от камерите на кметството на Мангалия е уловен моментът, в който младата жена влачи куфара към пейката. Въпреки че е облечена със суичър с качулка, чиновниците на реда незабавно схващат по походката, че е жена. След като изоставя приятелката си в парка, под една скамейка, потегля пешком, търсейки къде да хвърли куфара и ножа - доказателства, които по-късно са открити от полицията благодарение на обвинената.

В 05:30 един риболовец прекосява парка, с цел да лови риба на кея. „ В първия миг си помислих, че е куче. Тогава се приближих, желаех да я събудя, помислих си, че може да е пила. Не мърдаше. Бях изплашен, изпаднах в потрес, извиках на момчетата на паркинга за помощ. Прилоша ми, започнах да рева. Лицето й беше обезобразено ”, описа мъжът, представен от вестник “Адевърул ”.

Междувременно момичето, което е умъртвило приятелката си, се прибира в стаята, почиства следите от кръв и отива на работа в хотела, където е наета. Там я намира полицията. Тя признава какво е направила, споделя, че съжалява и изяснява, че е изтощена от лъжите на приятелката си, в които била въвлечена.

В неделя вечерта младата жена беше ескортирана до съда в Констанца, където беше издадена заповед за задържането й.

Сайтът " Зиаре " написа, че убитото момиче е Алина Чобану, която произлиза от многодетно семейство с татко пияч и доста обществени проблеми. Когато преди три години медията разгласява персоналната история на момичето, предприемачът Йонел Санду взема решение да му помогне финансово и морално да приключи образованието си.

„ Алина беше като наше дете. Откакто взехме решение да й помогнем, всеки месец идваше при нас в компанията, давахме й нужните неща, разговаряхме с нея. Тя ни показваше бележника си от учебно заведение. Беше доста прецизна и старателна ", споделя предприемачът, откакто научава, че Алина е била убита от най-хубавата си другарка.

Няколко дни преди убийството мъжът получава известие от Алина с молба да й откри гарсониера чартърен до 15 септември, когато тръгне на учебно заведение, тъй като желае да се върне от морето. 

“Вместо да й помогнем да отиде в университет, в този момент се приготвяме за погребението й. Защото не мога да си показва някой различен да се погрижи за погребението й ", споделя Йонел Санду, представен от " Зиаре ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР