18-годишно момиче от Стара Загора остана с 400 шева, счупен

...
18-годишно момиче от Стара Загора остана с 400 шева, счупен
Коментари Харесай

Пловдивски адвокат: Случаят с човекоподобното от Стара Загора е окончателна диагноза за обществото ни

18-годишно момиче от Стара Загора остана с 400 шева, строшен нос и обръсната глава, откакто приятелят ѝ Георги Николаев я атакува и обезобрази с макетен нож. Последствията от действието в началото са окачествени като междинна, а по-късно - като лека телесна щета, а Георги Николаев беше пуснат на независимост. За зверството се разбра към месец, откакто е било осъществено, а цяла България осъди похищението.

Случаят предизвика и съществени въпроси. Защо посоченият за причинител е бил освободен? Защо е сторил зверството? И ще има ли правдивост. Пловдивският  юрист Тодор Кръстев също разяснява нечуваната демонстрация.

" Оказа се, че без намесата на медиите, в България правдивост не може да има. Цял месец човекоподобното от Стара Загора, накълцал с макетно ножче 18-годишното момиче, като ѝ е направил 400 разреза, счупил ѝ е носа, и обръснал главата до голо, е бил на независимост. И чак в този момент, месец по-късно, след репортаж по една национална телевизия, институциите се задействаха ", написа Кръстев в своя обява във Фейсбук.

" Тези, които са се порязвали с макетно ножче знаят, че болката е жестока, неведнъж по-голяма в сравнение с с елементарен нож. Това е тотолен садизъм; това е изродщина - осъзната, целенасочена, умишлена. Този примат, освен, че е разбирал какво прави, само че се е наслаждавал и забавлявал ", разяснява закононарушението юристът. Кръстев показа мнението си и по тематиката за възмездието за осъщественото.

Припомняме, че рано тази заран управляващите задържаха посочения за причинител на бруталното нахлуване над младото момиче.

След укриване на посочения за причинител, той е бил арестуван от полицейски чиновници от ОД на Министерство на вътрешните работи - Стара Загора на 30 юли 2023 година, към 7,30 ч., на входа на гр. Стара Загора, пътувал е в автомобил. Мъжът е осъждан за нанасяне на телесна щета по хулигански подбуди. С разпореждане на наблюдаващия прокурор  той. е арестуван за период до 72 часа, след предявяване на обвиняване.

Предстои Районна прокуратура – Стара Загора да внесе в съда искане за установяване на мярка за неотклонение „ задържане под стража " по отношение на Георги Николаев.

Вижте цялата обява на пловдивския юрист Тодор Кръстев, оповестена без редакция:

" Оказа се, че без намесата на медиите, в България правдивост не може да има. Цял месец човекоподобното от Стара Загора, накълцал с макетно ножче 18-годишното момиче, като й е направил 400 разреза, счупил й е носа, и обръснал главата до голо, е бил на независимост. И чак в този момент, месец по-късно, след репортаж по една национална телевизия, институциите се задействаха.

Тези, които са се порязвали с макетно ножче знаят, че болката е жестока, неведнъж по-голяма в сравнение с с елементарен нож. Това е тотолен садизъм; това е изродщина - осъзната, целенасочена, умишлена. Този примат, освен, че е разбирал какво прави, само че се е наслаждавал и забавлявал.

Не знам, покъртен съм. Обаче знам от юридическата си процедура на такива какво им се случва в пандиза, където неизбежно ще попадне. Защото там има всевъзможни, само че си имат собствен кодекс на достойнството. И в него за протегналите ръка на деца, а това 18-годишно момиче е дете, става ужасно.

Страшно ли? Нещо доста повече от ужасно го чака. Да не изпадам в детайлности, само че ще му се желае просто да не се е раждал. Но това е дребна разтуха за потърпевшата и околните й. И е дефинитивна диагноза за обществото ни, в което деградацията е повсевместна, а институциите официални. И отново ще повторя - добре, че са медиите. Хубави, неприятни - без тях няма да забележим и дребното правдивост, за която обезверено да се хванем. "



 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР