18-годишният ученик Димо Стоянов зарадва зрителите с отличните си познания

...
18-годишният ученик Димо Стоянов зарадва зрителите с отличните си познания
Коментари Харесай

Млад и знаещ! 18-годишно момче впечатли Кънчев и публиката в „Стани богат“

18-годишният възпитаник Димо Стоянов зарадва феновете с отличните си знания в „ Стани богат “ и стигна до въпрос за 10 000 лв.. 

След няколко неубедителни участници в последно време, които подразниха публиката със сериозните си пропуски в общата просвета, то младежът от Айтос се оказа пресен лъх на стола на благосъстоянието и отсрами младото потомство у нас.

Едва на 18, Димо заблестя със сериозна обща просвета и сподели познания в географията, българската история и античната такава.

Първо позна, че Янтра тече единствено у нас, след това уточни Крум за владетеля, който си е направил чаша от черепа на византиеца Никифор, а на въпрос за 1500 лв. без съмнение уточни Везувий като вулкана, унищожил Помпей.

Последва въпрос за 2000 лв., към този момент надалеч по-сериозен, само че и тук Димо от раз отсече, че астрономическият обект, който не е кръстен на провидение от римската митология, е Харон (б.р. в действителност това е лодкарят от гръцката митология, който прекарва мъртвите рез Стикс). 

Въпросът за 3000 лева не беше по никакъв начин лек – „ Къде е Фамагуста, фамозна с едрите си звезди от стихотворението на Никола Попов „ Писмо “?

След обширен разбор на всеки от отговорите Димо маркира Кипър, като още веднъж не употребява нито един от жокерите си. И позна!

„ Божичко! “, не сдържа насладата си момчето, като разбра, че със сугирност ще си тръгне минимум с тази сума.

„ Откъде знаеш всички тези неща? “, не скри почудата си водещият Ники Кънчев, на което момчето отвърна, че повечета неща е научил от четене на книги и търсене в интернет. Уточни, че обича историческата литература.

А въпросът за 5000 лв. беше повече от любопитен – „ Защо Мики Маус носи ръкавици? “

След 50 на 50 останаха два разновидността: с цел да е като човек или поради хигиената.

Димо още веднъж не бе сигурен във правилния отговор и изиска да се обади на другар. Тук на помощ пристигна „ вуйна Надя “, която уточни правилния отговор – с цел да е като човек.

Предстои Димо да отвори въпрос за 10 000 лв., а ние му желаем триумф освен в играта, само че и в живота.

Макар и още прекомерно млад, Димо е наясно какво желае да прави с бъдещето си. Той желае да учи за боен, също така се интересува от киберсигурност.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР